28.04.2018  Национално изложение по животновъдство се откри край Сливен

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Националното изложение по животновъдство - Сливен 2018 беше открито официално днес преди обяд. За изложението в Сливен пристигна министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който приветства гостите и организаторите. "Искам всички животновъди да знаят, че и след 2020 година ще има много добра обща селскостопанска политика, която отново ще бъде добре финансирана", заяви от трибуната министърът и пожела успех на изложението. На откриването присъства и председателят на комисиято по земеделие в Народното събрание Десислава Танева. "Искам да уверя стопаните, че българската държава ще прави всичко възможно, в обхвата на съюза, в който сме да взема най- добрите решения за тях", заяви тя.

"Животновъдството е в българските традиции и е неизменна част от развитието на нашия, българския народ. Казват, че когато човек избира да се занимава с животновъдство, избира не професия, а начин на живот. Труден начин на живот. Няма събота, няма неделя, няма официален празник. Животните не излизат в отпуск. Затова огромен респект към хората, които се занимават с този отрасъл", каза кметът на Община Сливен Стефан Радев.

За изложението в Сливен е и Андреа Росати- генерален секретар на Европейската федерация по животновъдни науки.

Пред гостите на изложението беше представена фолклорна програма на Ансамбъла за народни песни итанци- Сливен. Конна езда демонстрираха представители на Прабългарската школа "Багатур. В следобедните часове е демонстрационната програма с участието на "Български киноложки клуб за Българско овчарско куче". Още една демонстрация на кучета е предвидена в програмата на изложението. Тя е в неделя. Тогава на манежа ще излязат кучета от породите Българско овчарско куче и Лудогорско гонче.

Вчерашният ден беше посветен на Международна научно – приложна конференция "Животновъдство- традиции, биологично разнообразие и споделен опит".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени