27.04.2018  Сливенски театрали с първи места и редица
грамоти от Фестивала "Бургаски изгреви" - 2018 г.


Източник: nabludatel.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Театър "Класика" - Сливен и театралите от сдружение "Блян эа романтика цветя и космос"- Сливен се завърнаа с първи места от "Бургаски изгреви" - 2018 г.

С поредни отличия се завърнаха от XIV Международен театрален фестивал "Бургаски изгреви" театър "Класика" към ПГПЗЕ "Захарий Стоянов"-Сливен с художествен ръководител Соня Келеведжиева.

Класиците завоюваха първото място в категория "Б" с драмата "Пътеки на вярата"

"Пътеки на вярата" проследява пътя на "История славяноболгарская"- от манастира Хилендар и нейния създател Паисий до ръцете на първия й преписвач- поп Стойко Владиславов от с. Котел в сливенския Балкан. "Пътеки на вярата" е драма за българското време, за корените на националното самосъзнание, за падението и славата, за слабостите и гордостта човешка, за силните български синове и дъщери, които превъзмогват себе си в името на българския род.

Сливенските театрали получиха осем грамоти за високи актьорски постижения и работа в екип, за авторски текст, за сценография, за хореография, музика и осветление.

Припомняме, че "Пътеки на вярата" е драма в пет действия от Соня Келеведжиева. Режисурата е също на Соня Келеведжиева. За сценографията и хореографията отговарят МВ&ДИЯ. Музикалното оформление е дело на Калин Бутрачков,а художественото осветление на Иван Бакалов и Стефан Стайков. В спектакъла звучат песни на Етно-ембиънт формация "ИСИХИЯ".

С първо място, категория "А", от Фестивала "Бургаски изгреви"-2018г се завърнаха и младите театрали от театралният състав при сдружение "Блян эа романтика цветя и космос"- Сливен, с художествен ръководител Борислава Русева.

Със специална награда от журито за актьорски постижения беше отличена и малката актриса Димана Балулова- ученичка от четвърти клас за ролята на глигана Ганчо в пиесата "Страшни смешки, смешни страшки" от Недялко Йорданов. Ния Лаэарова и и Соня Балканджиева изпълняваха ролите на глиганите Хули и Хулиганчо, а Ирена Янева - ролята на Бай Коста.

Да им пожелаем още много, много постижения, с които да се гордее Сливен!.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени