10.03.2018  Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев и кметът Стефан Радев наградиха изявени деца

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев и кметът Стефан Радев наградиха изявени деца. Те са от НУ"Васил Левски" и детска градина "Божур" и са се отличили на конкурс за оцветяване на книжки на Обществен дарителски фонд.

Това се случи по време на втория ден на Евробазар – Сливен 2018. На награждаването присъства и заместник-кметът по икономическо сътрудничество Стоян Марков.

"Много се радвам да бъда днес сред Вас. Това, което правим всички ние, го правим за Вас и Вашето бъдеще. Бъдещето на България е в Европа. Нека не забравяме, че имаме да се справяме с още доста предизвикателства. Можем да се справим с всичко, ако работим заедно и си вярваме", каза пред присъстващите Огнян Златев.

Базарът е посветен на Деня на Европа и на Българското председателство на Съвета на ЕС и 2018 - Европейската година на културното наследство. Неговото мото е ,,Европа за всеки". Организатор е Европейски информационен център "Европа Директно – Сливен" в партньорство с Община Сливен.



9.03.2018  Започна Евробазар - Сливен 2018

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Евробазар - Сливен 2018 започна днес. Около фонтана "Кълбото" са разположени павилиони, в които се предлага продукция на сливенски фирми и организации.Базарът беше открит от кмета на Община Сливен Стефан Радев.

"9 май е ден, на който отбелязваме победата над хитлерофашизма и Деня на Европа. За тези повече от 70 години след Втората световна война Европа не само се разви, но и показа, че обединена може да постигне най-важната цел- да има мир. Това е направило Европа най-привлекателното място за живеене в целия свят", заяви кметът и допълни, че ние като българи вече повече от 10 години също сме част от обединена Европа и трябва да пазим и развиваме това, което сме постигнали до момента. "Безспорни са ползите за всеки един от нас - да избираме къде да живеем, многото възможности дава Европа- възможности, които граждани на други краища на света не са имали. Всичко това дължим на обединена Европа и победата на разума в последната световна война и последвалите след нея събития", каза още сливенският кмет. На откриването днес присъстваха и заместник - кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, както и младежите, които днес влязоха в ролите на кмет и заместник - кметове в рамките на Деня на младежкото самоуправление.

След откриването на Евробазар - Сливен 2018 кметът Стефан Радев връчи награди на деца ОУ "Димитър Петров" и детска градина "Мак", които са се отличили в конкурса на Обществен дарителски фонд за оцветяване на книжки.

Евробазар - Сливен 2018 продължава и утре. Посетителите на базара могат да открият както стоки ръчно производство, така и информационни материали, които биха били полезни, особено за младите хора. Базарът е посветен на Деня на Европа и на Българското председателство на Съвета на ЕС и 2018. Неговото мото е ,,Европа за всеки". Организатори е Европейски информационен център "Европа Директно –Сливен" в партньорство с Община Сливен.


 
   
 
Страница на Евробазара във Facebook:
 
     
 
 
 

9-10.05.2018  ЕВРОБАЗАР СЛИВЕН ‘2018

Европейски информационен център "Европа Директно – Сливен" с подкрепата на Община Сливен, във връзка с: 9 май – Деня на Европа, Българското председателство на Съвета на ЕС и 2018 - Европейската година на културното наследство, организира третото издание на Евробазар – Сливен, който ще се проведе от 9 до 10 май 2018 г. около Фонтан "Кълбото".Събитието, което ще премине под мотото "Европа за всеки", е двудневно изложение на стоки, услуги и продукти на сливенските фирми, организации и институции.

Програмата включва откриване и награждаване на участниците в кампанията за съхраняване на българските традиции и обичаи на Европа Директно – Сливен и Обществен дарителски фонд – Сливен, подкрепена от българския еврокомисар Мария Габриел; както и информационни щандове, арт-работилници, приложни изкуства, представяне на проекти и др.

ПРОГРАМА НА ЕВРОБАЗАРА

9 май 2018 г. (сряда)
10:30 чяса  Откриване
Награждаване на деца от ДГ "Божур" и ОУ "Димитър Петров", участвали в кампанията "Да съхраним българските традиции и обичаи", подкрепена от българския еврокомисар Мария Габриел.
11:00 - 12:00 часа   Детски арт-работилници: изработване на европейски символи, предмети от рециклирана хартия и др.
10:00 часа   Базар / изложение.
10 май (четвъртък)
10:30 чяса  Откриване
Приветствия от: Стефан Радев - Кмет на Община Сливен и Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в България
Награждаване на деца от ДГ "Мак" и НУ "Васил Левски", участвали в кампанията "Да съхраним българските традиции и обичаи", подкрепена от българския еврокомисар Мария Габриел
11:00 - 12:00 часа   Детски арт-работптици: изработване на европеиски символи, предмети от рециклирана хартия др.
10:00 часа   Базар / изложение.

ЕВРОБАЗАР 2017 "Сливенският продукт - с европейско качество"
ЕВРОБАЗАР 2016 "Сливенският продукт - с европейско качество"


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени