20.04.2018  Планински маратон се проведе в Сливен

Източник: Планински маратон "Сливен"
Позоваването на източника е задължително.
  

От вчера Сливен спокойно може да бъде наречен център на планинското бягане и колоездене.

Прогнозите за дъждовно време не изплашиха атлетите и колоездачите желаещи да пробягат предизвикателните дистанции на Планински маратон Сливен 2018. Съботният дъжд направи горските пътеки в живописния Сливенски балкан още по приятни и прохладни.

Организаторите от Спортен клуб по Ориентиране "Сини камъни" Сливен, Сдружение алпийски клуб "Сини камъни" и спонсори, както и домакините от крепост "Туида", успяха да сътворят един вълнуващ спортен празник за участниците, да възбудят интерес и мотивират към движение на поддръжници и зрители.
Още снимки на страницата на Планински маратон "Сливен" във Facebook:

 

Състезание по планинско бягане и колоездене в Сливенския балкан през май

   
Източник: Планински маратон "Сливен"
Позоваването на източника е задължително.
  

Начало: 20.04.2018, 6.00 часа  

На 20 май Сливен ще бъде домакин на състезание по планинско бягане и колоездене - планински маратон "Сливен". Градът под "Сините камъни" ще посрещне някои от най-добрите планински бегачи и колоездачи в страната. Участниците имат възможността да избират между четири дистанции, пише varhove.cоm. Дължината на колоездачната обиколка е 37 километра, а за скороходците са подготвени три маршрута с дължина от 9 км, 32 км и 52 км.

Най-дългото трасе е с 2000 метра положителна денивелация, което ще бъде сериозно предизвикателство и за най-добрите планински бегачи. Състезателите ще преминават през някои от най-живописните планински пътеки в Природен парк "Сини камъни", а гледките, които се откриват от местността "Карандила", са повече от впечатляващи.

Смелчаците имат възможността да заявят своето участие до 11 май, когато е и крайният срок. Всеки, който се регистрира до 20 април ще заплати по-ниския стартов пакет.

Историята на планинския маратон датира още от края на 2000 година, когато по идея на Диньо Томов се провежда първият пешеходен планински маратон. Тогавашният маршрут е бил с дължина 35 км. Маратонът продължава да се провежда през следващите 2 години, но след това прекъсва, за да бъде възстановен отново през миналата година.

През 2017 г. победител в най-дългата дистанция стана Ивайло Атанасов, а при жените - Мария Николова.

Организатори са Спортен клуб по ориентиране "Сини Камъни". Костадин Новаков, Веселин Василев и компания възродиха традиционното провеждане на планинския маратон над Сливен.

Градът се слави с добрите си условия за планински бягания, както и с бегачи като Кирил Николов - Дизела и Мария Николова.
Планински маратон "Сливен" 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени