30.03.2018  Представяне на книгата на Стефан Данаилов
и Георги Тошев "Романът на моя жи


Източник: Библиотека "Зора"
Позоваването на източника е задължително.
  

17.00 ч. – зала "Май"  

Най-продаваната книга през последните четири месеца в България "Романът на моя живот", създадена в съавторство между популярния актьор Стефан Данаилов и журналиста Георги Тошев, ще бъде представена из страната и в няколко европейски града.

Поради огромния интерес на публиката Стефан Данаилов и Георги Тошев започват турне на книгата и филма "Монолог" в няколко града още през месец март. Първи ще се срещнат с авторите на книгата почитателите в Бургас, Чирпан, Сливен, Казанлък, а през април в – Карлово, Димитровград, Асеновград и Стара Загора в Операта, където ще бъде представен и спектакълът по повод юбилея на проф. Данаилов със специалното участие на актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев и Деян и Дарин Ангелови.

На 19 май от Флоренция започва и европейското турне на книгата и филма, посветени на живота на Стефан Данаилов. След това българската публика от още пет европейски града ще се срещнат с обичания актьор. На 9 декември Стефан Данаилов отбеляза своята 75-годишнина с грандиозен спектакъл в Народния театър "Иван Вазов", а издателство "Книгомания" представи луксозното издание на автобиографичната книга "Романът на моя живот", която бързо се превърна в най-продаваното и четено заглавие в страната. Изданието продължава да бъде в класациите за продажби и през месец март.

Честването на Стефан Данаилов се осъществи, благодарение на партньорството между "Книгомания" и Столична община, Народен театър "Иван Вазов", Българска национална филмотека, кино "Одеон", Арто+, ShortCut, Vivacom, bTV.


"Много от историите, разказани за мен, са по-различни от истината зад тях."
– Стефан Данаилов

"Завиждам на Стефан Данаилов за лекотата, с която преминава през уязвимостта на времето. Тази книга е обяснение в любов към публиката."
– Георги Тошев
  

Стефан Данаилов е най-популярният и най-обичаният артист в България – с над 150 роли в киното, театъра и телевизията. С години се очакваше подготовката и появата на биографична книга на книжния пазар, която да разкаже за творческия му гений. Луксозното цветно издание се състои от 240 страници, с твърда подвързия и обложка, и с богат снимков материал – включва над 160 снимки от частни архиви, както и такива на НТ "Иван Вазов", театър "Българска армия" и Български национална филмотека.

"Романът на моя живот" е написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев. Изданието разказва от първо лице и смешни случки от детските пакости, и забавни истории от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности от живота на най-емблематичната ни кино звезда. От страниците Стефан Данаилов припомня срещите си с редица лидери от близкото минало и настоящето, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като вдъхновение. Заради най-верните почитатели на уникалния му талант Книгомания включи в края на книгата пълна филмография и списък на по-важните му театрални роли и награди.

Стефан Данаилов споделя, че актьорската професия е по-важна за него от политическата му кариера. А също и че съпругата му Мария винаги е била на първо място в неговото сърце – без да отрича, че е имало и други жени в живота му. Макар да е дискретен в подробностите, "Романът на моя живот" хвърля светлина върху отношенията му с Ирен Кривошиева, с Невена Коканова, с Аня Пенчева и с най-популярната актриса на полското кино Барбара Брилска.

"Много от историите, разказвани за мен през годините, са по-различни от истината, която стои зад тях. Някои са ме белязали, другите съм забравил.

Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен, открит и весел.

Благодарен съм и не скривам радостта си от добрата дума.

Не съм плейбой, макар че и така ме наричаха. Аз просто харесвам и обичам жените.

Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор.

Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой."

Стефан Данаилов
  

"На 27 години той става най-популярният човек в България.

И на 75 – продължава да е!

"Какво се е случило през годините с този обичан артист, харесван мъж, последователен политик и щедър преподавател?

Да застанеш лице в лице със спомените си е привилегия на смелите.

Да подредиш пъзела от срещи, чувства, тревоги, успехи, разочарование… и самота, е усилие.

Усилие на сърцето и паметта.

Завиждам на Стефан Данаилов за лекотата, с която преминава през уязвимостта на времето.

Тази книга е обяснение в любов към публиката."  


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени