17.03.2018  Започва областно първенство 2018 година

Източник: sliven-sport
Позоваването на източника е задължително.

Областното първенство 2018 г. ще започне в края на седмицата, съобщи Силвия Никова – главен експерт, дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" в Община Сливен. В него ще вземат участие училищните отбори и общински първенци по отделните видове спорт. Заявки за участие са подали отбори от Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица, Бяла паланка, Шивачево и Ябланово.

Областното първенство ще стартира със състезания по тенис на маса за всички възрастови групи. Те ще се проведат в спортна зала "Васил Левски" на 17 март от 8.30 ч. Тогава ще започнат и срещите по баскетбол, като в рамките на деня ще се изиграят срещите в двете възрастови групи: 8 - 10 клас и 11 – 12 клас.

Областното първенство ще продължи с лекоатлетическите състезания на 24 и 25 март от 8.30 ч. на стадион "Хаджи Димитър". Атлетите ще премерят сили на 100 м, 200 м, 400 м, скок дължина, скок височина, тласкане на гюле и щафета 4 по 100 м.

Състезанията по шахмат ще се проведат в Центъра за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс Сливен на 24 март.

Най-очакваните и най-масовите срещи по футбол ще започнат на 14 април на стадион "Хаджи Димитър" от 8.30 ч. със срещите на 5-7 клас и 11-12 клас.

На 15 април на зеления терен ще излязат общинските първенци на 8 - 10 клас. Паралелно с футбола, в салона на ОУ "Христо Ботев" ще се проведат състезанията по волейбол в трите възрастови групи за момчета и момичета.

Победителите от областното първенство във всички спортове, добиват право за участие в зоналния кръг на най-масовата проява в училищния спорт. Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те се организират от Община Сливен съвместно с Център за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен /общински кръг/ и ОК "Спорт в училище" /областен, зонален и финален етап/.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ