15.03.2018  Самостоятелна изложба на Радка Стоева

Източник: Галерия "Май".
Позоваването на източника е задължително
.

Откриване: 18 часа, галерия "Май"

Радка Стоева представя първата си самостоятелна изложба-- живопис в галерия "Май" Сливен На 16 март от 18 ч. в галерия "Май" ще бъде открита първата самостоятелна изложба на Радка Стоева. В нея тя ще покаже най-новата си живописна серия.

Радка Стоева е родена на 29 Август 1989 г. в Сливен. През 2008 завършва специалността "Иконопис" в Национална художествена гимназия "Димитър Добрович" Сливен.

През 2015 г. успешно защитава магистърска степен в Национална художествена академия, София , специалност "Стенопис" при професор Олег Гочев.

Като член на Представителството на СБХ в Сливен, Радка Стоева взема участие в общите изложби на гупата в галерия "Май". Там през 2016 г. представя иконостас, на който е съавтор. Той е предназначен за параклисът "Света Петка" в село Трапоклово.Същата година се включва в кураторския проект "Преоткриване" осъществен в Художествена галерия "Димитър Добрович", Сливен с монументалната по размерите си творба "Огнена колесница".

Стенопис на авторката е част от общ проект на тема "Стенописно изречение -"и ний сме дали нещо на света на вси славяни книга да четат", осъществен през 2013 в Народна Библиотека "Св.Св.Кирил и Методий", София. През 2015 г. реализира още една монументална творба в ДКЦ VI София с име "Флуиди".
 
 
 
   

             
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"