2.03.2018  Урок по родолюбие в училище "Пейо Яворов"

Източник: sliveninfo
Позоваването на източника е задължително.
  

Родината се явява най-силният спойващ елемент на едно общество. А когато нашето общество е сплотено, то е силно. Когато сме силни като народ, сме силни като отделни единици. Когато сме силни като хора, ние можем да си поставяме високи цели и да ги постигаме. Няма неща, които са невъзможни за постигане. Човек може да постигне абсолютно всичко в този живот. Това заяви пред учениците от Пето училище "Пейо Яворов" бизнесменът Владимир Русев, който е председател на Полско-българската търговска камара във Варшава.

Русев застана пред учениците и като общественик, и като възпитаник на училище "Пейо Яворов".

На втори март той бе гост на открития урок по родолюбие, проведен в училището. "Най- лошото, което може да се случи на един народ, е да се върне назад в своето развитие. Това се е случило на България в края на XIVвек, когато е била завладяна от османските турци", каза Владимир Русев. Той припомни на децата за съпротивителните движения по време на робството. "Трябва да сме горди, че Сливен е основен център на хайдушкото движение. Неслучайно градът ни се нарича "Град на 100-те войводи". Гордейте се с това и обичайте Сливен, обичайте България", заяви Русев, чието слово бе аплодирано от учители и ученици.

Много силна бе и кратката реч на другия гост на тържеството- зам.- областният управител Камен Костов. Той сподели с учениците своето разбиране за това, какво е да си патриот днес. "За мен това е всеки да спазва правилата и да си върши задълженията. Ние, големите, да работим, както трябва, а вие- учениците, да учите, както трябва. Да си патриот днес означава да държите на своите близки, да вечеряте със семейството, да се обаждате на баба и дядо, питайки ги как са", каза Костов, чиито думи също бяха аплодирани.

Най- силни аплодисменти в открития урок по родолюбие обаче заслужиха децата участници. Те се представиха отлично, декламирайки части от известни български поеми и стихотворения. Урокът бе онагледен визуално и звуково, което направи силно впечатление. И завърши с песните на Чинтулов, които бяха изпълнени от ученици, учители и гости.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени