2.03.2018  Самостоятелна изложба на Борис Дамянов


Източник: Галерия "Май".
Позоваването на източника е задължително
  .

Откриване: 18 часа, галерия "Май"    

На 2 март от 18 ч. в галерия "Май" ще бъде открита самостоятелната изложба на Борис Дамянов. Той ще покаже акварели, нарисувани през последните две години.

Борис Дамянов е роден на 31 март 1945 г. в село Горна Бела речка, област Монтана. През 1966 завършва техникум по каменообработване във врачанското село Кунино. През 1970 завършва учителския институт "Св. Св. Кирил и Методий" в Дупница със специалност рисуване и трудово обучение.

От 1975 г. взема активно участие в изложбите на художниците педагози, а от 2000 и в изявите на художниците в Сливен. Негови творби са притежание на частни колекции в България, Австралия, Швейцария, САЩ, Германия, Сърбия, Турция и Виетнам.

Борис Дамянов осъществява тринайсет самостоятелни изложби , седем от които в галерия "Май" (2005, 2008, 2010, и от 2012 до 2015), а останалите реализирани в периода 1971 – 2011 са в "Дом на културата", Кермен; "Дом на учителите" в Сливен; "Фондация за нова култура" в село Горна Бела речка; в гело Радуил; галерия "Българка", Бургас; и галерия "Кювлиев" в Сливен.

Той взема учстие и в общи изложби и пленери като: Национален пленер "Козлодуй - Околчица", град Ваца; Първи национален пленер по изобразително изкуство в Созопол, Национална изложба на художниците педагози във Велико Търново, Национална изложба Добрич, Пленер в село Долни Марян и в общите изложби на сливенските художници.

Награди: Награда на регионалния инспекторат по образование, Сливен (2001); Награда "Неофит Рилски" на Министерството на образованието; Плакет на община Сливен за принос към културата на града.

                 
                 




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени