2.03.2018  Самостоятелна изложба на Борис Дамянов

Източник: Галерия "Май".
Позоваването на източника е задължително
.

Откриване: 18 часа, галерия "Май"

На 2 март от 18 ч. в галерия "Май" ще бъде открита самостоятелната изложба на Борис Дамянов. Той ще покаже акварели, нарисувани през последните две години.

Борис Дамянов е роден на 31 март 1945 г. в село Горна Бела речка, област Монтана. През 1966 завършва техникум по каменообработване във врачанското село Кунино. През 1970 завършва учителския институт "Св. Св. Кирил и Методий" в Дупница със специалност рисуване и трудово обучение.

От 1975 г. взема активно участие в изложбите на художниците педагози, а от 2000 и в изявите на художниците в Сливен. Негови творби са притежание на частни колекции в България, Австралия, Швейцария, САЩ, Германия, Сърбия, Турция и Виетнам.

Борис Дамянов осъществява тринайсет самостоятелни изложби , седем от които в галерия "Май" (2005, 2008, 2010, и от 2012 до 2015), а останалите реализирани в периода 1971 – 2011 са в "Дом на културата", Кермен; "Дом на учителите" в Сливен; "Фондация за нова култура" в село Горна Бела речка; в гело Радуил; галерия "Българка", Бургас; и галерия "Кювлиев" в Сливен.

Той взема учстие и в общи изложби и пленери като: Национален пленер "Козлодуй - Околчица", град Ваца; Първи национален пленер по изобразително изкуство в Созопол, Национална изложба на художниците педагози във Велико Търново, Национална изложба Добрич, Пленер в село Долни Марян и в общите изложби на сливенските художници.

Награди: Награда на регионалния инспекторат по образование, Сливен (2001); Награда "Неофит Рилски" на Министерството на образованието; Плакет на община Сливен за принос към културата на града.
                 

                 
                 
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"