19.02.2018  В Сливен беше почетена 145-та годишнина от гибелта на Васил Левски

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

На възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски, Сливен почете 145-та годишнина от неговата гибел.

В словото си пред присъстващите кметът Стефан Радев заяви, че Левски е човек, който се е превърнал в идеал за българите. "Неговата морална висина е неизмерима. Той черпи сили и вдъхновение от огромната си любов към България и голямата си мечта да я види свободна. Апостолът посвещава целия си живот на тази цел. Ако днес гледаме през неговите очи и измерваме с неговия аршин, препятствията и трудностите, които срещаме, са съвсем дребни и преодолими и няма нищо непостижимо. Всичко зависи от нас. Той завинаги ще остане символ на непобедимия български дух и готовност за саможертва. Поклон пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски!", каза още Стефан Радев.

Венци и цветя в знак на почит поднесоха кметът, народните представители Десислава Танева и Кольо Милев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, директорът на ДАНС – Сливен Николай Чиликов, директорът на МВР – Сливен главен инспектор Димитър Величков и командирът на формирование 22220 полковник Любомир Вачев, общински съветници, представители от армията, ученици от сливенските училища, образователни институции, политически и обществени организации и граждани.

Организатори на поклонението са Община Сливен, съвместно с Регионално управление на образованието – Сливен и Военно формирование 22 220.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени