19.02.2018  Евро 6С - най-високият екостандарт, вече е в Сливен с новите
автобуси за градски транспорт


Източник: www.trud.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Евро 6С - най-високият екостандарт, вече е в Сливен с новите автобуси за градски транспорт. Моторът на новите сливенски автобуси е от 2017 година и е с най-висок клас стандарт за вредни емисии – сертификат Евро 6С. "Няма по-добро ниво от това, което инженерите да са измислили за осигуряването на отлични еконорми", каза Енчо Петров - директор на "Пътнически превози"-Сливен.

Кметът Стефан Радев заяви, че до сега в Сливен не е имало автобуси с най-високата степен на екологични изисквания. "Тези, които ще заменим, са с много по-нисък стандарт. Масово са със сертификат Евро 2 и има два автобуса с Евро 3. Новите автобуси са възможно най-екологични, когато говорим за дизелови автобуси. Сертификатът им е Евро 6 С", каза Стефан Радев.

Днес той посети строящия се диспечерски пункт "Дюлева река" на "Пътнически превози" и разгледа първите нови девет автобуса от общо 27, които пристигнаха от Чехия. Доставчик е "Сор Либхави".

Компанията е основана през 1991 г. от 6 човека, натрупали опит в известната "Кароса". Фирмата е значим европейски производител и дългогодишен партньор на градските оператори в 16 европейски държави - Словакия, Полша, Холандия, Сърбия, Люксембург, Русия, Дания, Германия, Естония, Литва, Латвия, Украйна, Хърватия, Белгия, България и дори на Фарьорските острови.

Нейни автобуси се движат дори в Сибир, където се справят успешно със супер тежките атмосферни условия (температури до - 60 градуса).



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени