6.02.2018  Съботните работилници за деца в Арт-център "Седем"

Източник: Обществен дарителски фонд - Сливен
Позоваването на източника е задължително
  

Децата, които посещават арт-работилниците в Арт-център "Седем", тази събота направиха страхотни бижута, с които да изненадат своите майки. Малчуганите научиха, че макароните стават не само за хапване, но и за създаване на прекрасни колиета и гривни. Те боядисаха със спрей в различни цветове отделните макаронени изделия, а после ги нанизаха на връвчици, заедно с декоративни елементи, панделки и др. И се получиха истински макаронени шедьоври.

По време на второто занимание пък направиха картонени кутийки за бижута, в които майките им да съхраняват красивите гривни и гердани от макарони. После украсиха кутийките с цветя, пеперуди, панделки, сърца и др.

Продължи и съботният майсторски клас на Йордана Кунчева в галерия "Седем". Темата на съботното занимание бе "Романтичният град". "В навечерието на празника на любовта – 14 февруари, решихме да направим серия живописни интерпретации на красиви местенца в най-романтичния град Париж", поясни Кунчева. В събота децата нарисуваха Айфеловата кула.

Съботните детски работилници са част от основната програма за месеца на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени