02.02.2018  Игра на открито за малчуганите от кв. "Комлука"

Източник: Обществен Дарителски Фонд Сливен
Позоваването на източника е задължително.
  

Многобройните последователи на дарителството вече са видели един интересен проект, публикуван на дарителската платформа общността.com. Проектът е "Игра на открито-здраве за децата" на Детска ясла №3, а целта му е набирането на 2100 лв. за купуването на ударопоглъщаща настилка и нови съоръжения за игра в двора на яслата, тъй като старите са счупени и опасни. Два са начините за подпомагане на каузата: чрез дарение на дарителската платформа общността.com и чрез купуване на изделия от различните благотворителни базари, организирани от детската ясла.

"За да боледува по-малко детето, то трябва да се калява и да има достатъчно физическа активност, смятат от Детска ясла №3. Игрите навън са чудесен начин да стане това. Излагането навън дори за няколко минути доставя витамин D3, повишава имунната защита и подобрява цялостното здраве. Игрите навън са свързани с повече движение, което укрепва мускулатурата и има превантивно действие срещу гръбначни изкривявания. Според СЗО, 42 млн. деца под 5-годишна възраст в света са с наднормено тегло, а българчетата са в топ 5 по затлъстяване. За да се избегне обездвижването и затлъстяването, са нужни поне 2 часа игри навън. Децата, които играят поне 2 часа навън, заспиват по-лесно и по-рядко страдат от среднощни страхове".

 
Досега в кампанията са събрани близо 1000 лв. Средствата са набрани по време на Коледен базар, организиран от родителите на децата от детската ясла. На базара са продавани сувенири и изделия, изработени ръчно от възпитаниците на яслата, с помощта на техните родители и възпитатели. В благотворителна продажба са пуснати и книги на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен", дарени специално за каузата. В момента родителите на децата от Детска ясла №3 организират следващите две благотворителни събития. Сръчните ръце на малчуганите и техните родители ще изработят отново красиви изделия, този път свързани с Баба Марта и Първа Пролет. А благотворителните базари ще се проведат на 24 февруари и 17 март от 10 до 13 часа в Сити център.

Фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен" подкрепя акцията на детското заведение. Фондът ще осигури и материали за изработването на изделията, които ще участват в следващите две благотворителни акции. ОДФ осъществява своята дейност с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени