Театрална постановка
"Хитрецът и царската дъщеря"


Източник: Обществен Дарителски Фонд Сливен
Позоваването на източника е задължително.  

Изява в рамките на проект "Големите разказвачи с детски сърца-2" се състоя на 31 януари на малката сцена в Арт-галерия "Седем". Проектът е на сдружение "Семафор" и е финансиран от Дарителски кръг на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Той включва литературни четения на творби на Константин Константинов в различни училища в Сливен, както и пиеса от негови произведения. Премиерата на пиесата "Хитрецът и царската дъщеря" по Константин Константинов се състоя на 31 януари. В нея участваха младите театрали Златка Видева, Магдалена Радева, Ема Ковачева, Симона Тодорова, Драгомир Апостолов, Димчо Стоянов, Йоан Райчев, Самуил-Петко Махнев, Мария-Александра Колева, Венета Видева. Ръководител на театралната трупа и режисьор на постановката е актрисата Вяра Начева. Костюмите за пиесата са дело на Мария Въскова, текстът на песента на пиесата - на Теодора Попова, музиката – на Гергана Василева, а танците – на Мартина Георгиева.

Интересната пиеса разказа какво се случва вкъщи, когато мама и татко оставят по-голямата сестра да гледа по-малката. Публиката проследи с любопитство невероятните приключения на двете сестрички, породени от фантазията им, и изживя трепетите на Царската дъщеря, Щурчето, Хитреца. Видя как диваните у дома се превръщат в сандъци-скривалища, как тенджерите стават шлемове за рицари, как бърсалката за под става щик в ръцете на царедворците. Въображението на децата превърна лъжиците и черпаците в Сребърна гора, а самите малчугани – във вековни дървета... Многобройната публика дълго аплодира прекрасната постановка и отличната игра на младите сливенски таланти.

Театралната постановка стана възможна, благодарение на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен" чрез Дарителски кръг "За по-добро бъдеще на Сливен", и фондация "Работилница за граждански инициативи" по Програмата за развитие на обществените организации в България, с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България". Дарителски кръг "За по-доброто бъдеще на Сливен" бе организиран от фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Дарителският кръг като метод за набиране на средства е вдъхновен от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK). У нас моделът е пренесен от Фондация "Работилница за граждански инициативи", която през 2012 г. стана лицензиран партньор на TFN, UK. Дарителските кръгове в страната се организират от обществените фондации, чиято основна цел е развитие на местната филантропия.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени