2.02.2018  Представяне на книгата "Виното в моя живот" на проф. д-р Иван

Източник: Регионална библиотека "Сава Доброплодни"
Позоваването на източника е задължително.
  

На 2 февруари /петък/ 2018 г., от 17:00 ч., в Регионална библиотека "Сава Доброплодни" ще бъде представена книгата "Виното в моя живот" на проф. д-р Иван Величков. Проф. д-р Иван Величков е роден на 19 август 1940г. в с. Житница, Варненска област. Завършил е ХТИ - гр. София, специалност "Химична технология на целулозата и хартията". От 1965г. до 1968г., е преподавател в Академията за обществени науки - гр.София по специалност"Управление на икономиката". От 1982г. е доцент и зам.-директор на Центъра за работа с чуждестранни студенти, а от 1986г. до 1992г. е декан на Центъра за ръководни кадри. Три години ръководи катедра "Икономика на съобщенията" във ВУТП, а от 1995г. ръководи катедра "Публична администрация" и е зам.декан в ЮЗУ "Неофит Рилски" - гр.Благоевград. От 2011г. е ръководител на катедра "Икономика, администрация, управление" в ЕПУ – гр.Перник и директор на Център за професионално обучение. Чете лекции в редица университети в България и чужбина, а от 10 години и в Технически университет – София, ИПФ - Сливен по дисциплините "Администрация и управление", "Маркетинг и комуникации", "Сигурност", "Икономика". Автор е на 27 монографии и на над 300 научни и научно-популярни труда. От 2017г. е учредител и президент на Академия за иновации и развитие в България.

В книгата "Виното в моя живот" проф. Иван Величков проследява историята на виното през хилядолетията в световен мащаб, както и развитието на винопроизводството и винения туризъм в България, предоставя информация за всички известни сортове грозде и вино, за ролята, която виното играе в живота на хората. В края на книгата са публикувани любопитни наздравици за празниците.

Книгата ще бъде представена от акад. проф. д.т.н., д.ик.н. Николай Петров.

Ще прозвучат и стихове на известни български поети посветени на виното и празника Трифон Зарезан в изпълнение на актьора Ивайло Абаджимаринов.

За участниците в срещата е предвидена и дегустация на вина от района на гр. Петрич. Сливенските вина ще бъдат представени от Винарска изба "Афузов".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени