30.01.2018  Концерт на Хор и Оркестър при АНПТ - Сливен

  
 
Източник: Ансамбъл за народни песни и танци.
Позоваването на източника е задължително.
  

18.30 часа, Зала "Сливен"  с участието на Школа за народно пеене "Славейче" при НЧ "Христо Ботев - 1897" - гр. Сливен и Битов хор при ДЮФА "Тракийче" - гр. Сливен

АНПТ-Сливен подкрепя кампания на ОДФ На 30 януари 2018 г. от 18,30 часа в зала "Сливен" ще се състои вокално-инструментален концерт на хора и оркестъра към Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен. Подобен съвместен концерт не е провеждан от много години. В него ще вземат участие и младите изпълнители от Школата за народно пеене "Славейче" при НЧ "Христо Ботев - 1897" – Сливен, и Битов хор при ДЮФА "Тракийче" при ЦПЛР - Детски комплекс, Сливен. Концертът ще е своеобразна среща на професионализма с младостта. Идеята е младите изпълнители да се докоснат до артистите, които са се заели с тежката задача да поддържат пламъка на фолклорното ни богатство и да не позволяват той да изгасне. В програмата са включени изпълнения на известни автори в областта на музикалното и песенно фолклорно изкуство.

Всеки, който си купи билет за концерта, ще получи покана за участие в творческа работилница на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Тя ще се проведе в деня на концерта, 30 януари, във фоайето на зала "Сливен", от 17 до 18,30 часа. В работилницата ще участват сливенски деца на възраст между 6 и 12 години, които ще оцветяват рисунки, изобразяващи носии от Сливенския край, под надслов "Багрите на Сливен". В края на концерта на АНПТ-Сливен най-добре представилите се деца ще получат подарък - книжка за оцветяване с посвещение от българския еврокомисар г-жа Мария Габриел. Така децата ще станат част от кампанията на ОДФ "Да съхраним българските традиции и обичаи", насочена към българчетата по цял свят, по повод българското европредседателство.

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен също се включва в кампанията "Да съхраним българските традиции и обичаи". Съвместните изяви на Ансамбъла и фондацията на 30 януари са само началото на техните общи усилия за утвърждаване на българското у нас и по света.
Билети на касата в зала "Сливен", цени на билета: 5.00 и 7.00 лева. Tелефон за връзка: 0879 025 880. Още информация:




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени