11.01.2018  В новите автобуси в Сливен ще прожектират събития от града

Източник: www.trud.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

В новите автобуси в Сливен ще има екрани, на които ще се излъчват събития в общината, от културния календар, ще се презентират културни и исторически забележителности. Автобусите са климатизирани, 21 – с до 40 места и 6 – с до 60 места, ще бъдат доставени от чешката фирма "СОР Либхави" до края на май. Стойността им възлиза на 9 млн.лева – съобщи зам.кметът на Сливен Стоян Марков.

Средствата са осигурени по европейски проект на общината на стойност 14,5 млн.лева за модернизация на градския обществен транспорт. До месец започва изграждането на 143 нови спирки и 40 навеса, ще има и 10 нови велоалеи в жилищните квартали. Предстои създаването на логистичен център и единна билетна система.

Важна подробност е, че проектът не предвижда увеличение на билетчето, което сега струва 80 стотинки. Новост е, че гражданите ще могат да си купуват групови билети с намаление. Цените им се уточняват.

Кметът Стефан Радев уточни, че 8 тролейбуса ще продължават да изпълняват маршрути по градската транспортна схема. Три от тях са реновирани, предстоят ремонти и на останалите пет.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени