20.12.2017  Сливенски художници подпомагат благотворителността
  
Източник: Обществен дарителски фонд- Сливен
Позоваването на източника е задължително
  

Част от сливенските художници и тази година се включиха в редица благотворителни инициативи, свързани с благородни каузи. Само през декември творците подкрепиха три дарителски събития, проведени в Сливен. Свои творби за различни търгове и каузи предоставиха Йордана Кунчева, Веселин Дамянов-Вес, Димитър Кавръков, Кунчо Кунчев, Петър Кайраков, Данелина Косева, Пеньо Иванов, Антон Кънчев, Дора Куршумова и др.

Първото събитие бе предколедният бал на 1 декември, на който бяха събрани средства за две каузи: оборудване на интерактивна стая в ГПГЗЕ "Захарий Стоянов" и изграждане на портална врата на входа на ППМГ "Добри Чинтулов", ГПГЗЕ "Захарий Стоянов" и ПГХТ "Акад. Неделчо Неделчев".

Второто събитие бе благотворителното парти "Заедно да превърнем спомена за местността Свети Георги в реалност". Целта на благотворителното парти бе да се съберат средства за благоустрояване на района около църквата в местността Свети Георги - изграждане на нова чешма, плочник и ограда около храма, детски кът и беседка за отдих, и възстановяване на паметника от 1934 година с надпис: "Гражданино, мисли и работи за града си! Пази и обичай България!". По време на благотворителния търг бяха откупени картини на художниците, както и изрисувани от тях бутилки с вино.

Третото декемврийско събитие, подкрепено активно от сливенските художници, бе благотворителният коктейл за събиране на средства за два апарата за отделението по хемодиализа в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен.

 
Общото и в трите изяви бяха прекрасните картини и ръчно украсените бутилки, пълни с червено вино, които художниците нарисуваха безвъзмездно за благотворителните каузи.

Най-голям ефект сред присъстващите и на трите търга предизвикаха рисуваните бутилки. Художниците Антон Кънчев, Пеньо Иванов и Веселин Дамянов-Вес, вдъхновени от постигнатия успех за събиране на средства за окачваща система за бъдещата галерия при НХГ "Димитър Добрович", отново извадиха боите и сътвориха поредните си шедьоври. Пет- и 3-литрови бутилки, напълнени с огнено сливенско вино, послужиха за платно на именитите художници. При наддаванията по време на търговете цените на красивите бутилки стигаха над 250 лв.

В благотворителните инициативи бяха продадени и много картини на сливенските художници с добри сърца. "Коне"-те на Антон Кънчев, например, бяха откупени на двойно по-висока цена от първоначално обявената, а вариации на "Влюбените" двойки на Пеньо Иванов бяха оспорвани при две от наддаванията. Сред фаворитите по време на благотворителните разпродажби бяха и творби на Йордана Кунчева, Веселин Дамянов, Димитър Кавръков, Кунчо Кунчев, Петър Кайраков, Данелина Косева, Дора Куршумова и др.

Така, само от трите благородни инициативи през декември, сливенските художници подпомогнаха благотворителността с над 10 000 лв.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени