7.11.2017  Изложба живопис на Александър Петров

Източник: Галерия "Май".
Позоваването на източника е задължително
  .

Откриване: 7.11.2017 г., 18.00 часа, Галерия "Май"  

На 7 ноември от 18 ч. в галерия "Май" ще бъде открита изложба живопис на Александър Петров. Това ще е деветнадесетото му самостоятелно представяне.

Александър Петров е сред утвърдените сливенски художници. Той принадлежи към едно поколение , имало възможността да се докосне до други измерения, до една друга душевност, за която граничното се губи много назад и продължава да се вижда далеч напред.

Роден е през 1929 г. в Сливен. Завършва средното си образование в "Техникум по дървообработване и вътрешна архитектура" в Пловдив. Пребиваването му в градът под тепетата го среща със Златю Бояджиев, при който в продължение на четири години учи и овладява тънкостите на живописта.

Счита се, че Александър Петров е допринесъл за разкрепостяването на изобразителното изкуство в колоритно отношение през 60-те години на миналия век.

Художникът споделя: "Рисуването заема голяма част от живота ми и според мен художникът колкото години е рисувал, толкова години е живял. Ако не рисува, той не живее".

Негови творби притежават Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, галерия "Димитър Добрович" в Сливен, както и частни колекции в България, Швейцария, Германия, Унгария, Гърция, Испания и др. В самостоятелната си изложба Александър Петров ще покаже пейзажи, натюрморти, портрети в любимите си техники масло и сух пастел.

             


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени