19.10.2017 благотворителен концерт "ЗАЕДНО В ПРЕВЕНЦИЯТА" препълни зала "Сливен"

Източник: Наблюдател.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

За втора поредна година в Сливен се организира благотворителен концерт под надслов "ЗАЕДНО В ПРЕВЕНЦИЯТА" в месеца, посветен на борбата с рака.

Събитието се състоя на 19 октомври, в деня, в който лекарите отбелязват професионалния си празник. 19 октомври е обявен още за Ден на благотворителността.

По случай събитието зала "Сливен" беше препълнена, като включително имаше и правостоящи.

Организатор е Сдружение" Онкологично болни и приятели", а идеята на председателя на неправителствената организация Димитър Димитров за първи път получи подкрепата миналата година, 2016г, от Община Сливен и представителите на местния бизнес, културен и обществен елит.

На тазгодишния концерт гвоздеят на вечерта беше известната Тони Димитрова.

Водещ беше актьорът от Сливенския драматичен театър "Стефан Киров"-Димитър Марков. Участие взеха още Ансамбъл "Сливен", Спортен клуб "Стефан Данчев", Клуб по спортни танци "Туида", Балетна школа по изкуства "Мишо Тодоров", Балет "Барби", Балет "Авангард", Струнен квартет "Класик".

Специални гости на вечерта бяха кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на ОбС- Сливен Димитър Митев, зам.- областните управители на област Сливен Камен Костов и Димитринка Петкова, общински съветници, общественици и други.

Поздравителни адреси бяха поднесени от името на областния управител на област Сливен Чавдар Божурски и от УС на Национална пациентска организация по повод събитието, адресирани до Сдружение "Онкологично болни и приятели", за подетата за втора поредна година благотворителна инициатива за профилактика и борба с рака.

В зала "Сливен" имаше специално поставена кутия, в която всеки гражданин, съпричастен на каузата, можеше да дари своята лепта по желание.

Стана ясно, че събраната сума от концерта е 2704,70 лв., като от покани -2000 лв., а от дарения -704,70 лв.

Средствата ще бъдат използвани за превенция с рака за шийката на матката с цитонамазка , като тази година прегледите ще се извършват в ДКЦ-2,гр. Сливен.

Обществена комисия ще следи разходването на събраната сума.

А тя е в следния състав: зам.кмет на община Сливен Пепа Чиликова, Веселина Казакова- директор на ОП "Озеленяване", д-р Васислав Петров- изп. директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", Петя Руменова- председател на Женско дружество "Майчина длъжност"-Сливен и Тодорка Енева- носител на награда "Милосърдие" за 2017-та година.

Концертът се осъществи благодарение на Община Сливен, ,НЧ "ЗОРА", TMB, Vital, Женско дружество "Майчина длъжност"-Сливен, Тракийско дружество "ТРАКИЯ-СЛИВЕН" и други.

Отново припомняме, че след благотворителния концерт през 2016г. беше събрана сума, с която се финансираха прегледи за рак на гърдата на 100 жени от Сливен.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени