"Възгледите на един учител за всеобщата просвета"
Моноспектакъл на Камен Донев

Източник: Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен
Позоваването на източника е задължително.

19.00 часа, Драматичен театър "Стефан Киров"  

Втората лекция с името Възгледите на един учител този път е за всеобщата просвета. Построена аналогично на предишния спектакъл, със същия дидактичен характер и абсолютна невъзможност да бъде преразказана, постановката е двучасов, бихме казали, полиспектакъл, понеже Донев не е сам, макар и в повечето време да е физически сам на сцената. Там са бързотечното му слово и неподражаем скороговор от тотални безумия и житейски мъдрости; там е като че ли бездънното му дихание, благодарение на което използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от Риголето. Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал.

Отново ще си зададете въпроса дали всичко е сценарий, но после ще спре да ви интересува, защото ще прескачате от стихове на Неруда до покъртителни битови сценки, а някъде там може и да изпитате срам, припознавайки себе си. Не гледайте

Възгледите на един учител за всеобщата просвета с мисълта за поредното а-ла байганьовско превъплъщение, от което ще ви текат очите от смях. Това, разбира се, също ще се случи, но по-възхитително е как актьорът е толкова комбинативен, без да е разпилян, толкова образцов, без да е досадно нравоучителен. От майсторския клас на Камен Донев действително ще ви просветне, пък дано не е само до излизането ви от залат.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени