7-30.09.2017  Изложба "Разказани емоции"

Източник: Галерия "Май".
Позоваването на източника е задължително.
  

Откриване: 2.10.2017 г., 18.00 часа, Галерия "Май"  

Галерия "Май" открива изложбата "Разказани емоции" на художничката Силви Басева

Силви Басева е родена в град Ловеч. Завършва Националната Художествена Академия в София, специалност Стенопис. Работи в областта на живопистта, рисунката, витража, стенописта, оформлението на книгата и запазения знак, интериорния дизайн. Организирала е 23 самостоятелни изложби в България и е участвала в над 100 съвместни изложби в България и чужбина.

Нейни картини са собственост на Националната художествена галерия, Градските галерии в Сливен и Балчик, Община Балчик, Община Сливен, Софийска градска библиотека, Леонардовата библиотека – гр. Винчи, Италия и множество частни колекции в България и чужбина. Нейни витражи има в Община Балчик и множество частни хотели, заведения и домове. Тя е член на Съюза на Българските Художници. Съвместно с Дарина Янева, Андрей Янев и Петър Савов учредява ежегодният фестивал " Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета".

Експозицията, която галерия "Май" открива на 2 октомври 2017 г. от 18 ч. озаглавена "Разказани емоции" ще представи най – новата колекция живописни творби на художничката, които преди това са показвани на столичната публика в галерия "Финес". В нея ще видите пейзажи и архитектура, вдъхновени от средиземноморските земи и градове, най- вече Южна Италия и Сицилия. Цялата магия на творбите се крие в стремежа на авторката да покаже не само конкретно място, но вдъхновена от него, да предаде с езика на живопистта неуловимото, харизмата и емоцията. По думите на изкуствоведът Бойка Доневска в тези творби "Виждаме земи на удивителни контрасти, със спиращи дъха панорамни гледки и природни феномени, градски пейзажи, наситени с красота, симетрия и безценни произведения на изкуството , но и също и лишени от слънце тесни улички, порутени стени, декоративни украси и пранета....."

Трептенето на въздуха, южното слънце, небето и архитектурата, която носи следите от човешкото присъствие дават богат материал на художничката , да "разкаже" по един визуално изящен начин за своите емоции.


             




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени