7-30.09.2017  Изложба "Разказани емоции"

Източник: Галерия "Май".
Позоваването на източника е задължително.


Откриване: 2.10.2017 г., 18.00 часа, Галерия "Май"

Галерия "Май" открива изложбата "Разказани емоции" на художничката Силви Басева

Силви Басева е родена в град Ловеч. Завършва Националната Художествена Академия в София, специалност Стенопис. Работи в областта на живопистта, рисунката, витража, стенописта, оформлението на книгата и запазения знак, интериорния дизайн. Организирала е 23 самостоятелни изложби в България и е участвала в над 100 съвместни изложби в България и чужбина.

Нейни картини са собственост на Националната художествена галерия, Градските галерии в Сливен и Балчик, Община Балчик, Община Сливен, Софийска градска библиотека, Леонардовата библиотека – гр. Винчи, Италия и множество частни колекции в България и чужбина. Нейни витражи има в Община Балчик и множество частни хотели, заведения и домове. Тя е член на Съюза на Българските Художници. Съвместно с Дарина Янева, Андрей Янев и Петър Савов учредява ежегодният фестивал " Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета".

Експозицията, която галерия "Май" открива на 2 октомври 2017 г. от 18 ч. озаглавена "Разказани емоции" ще представи най – новата колекция живописни творби на художничката, които преди това са показвани на столичната публика в галерия "Финес". В нея ще видите пейзажи и архитектура, вдъхновени от средиземноморските земи и градове, най- вече Южна Италия и Сицилия. Цялата магия на творбите се крие в стремежа на авторката да покаже не само конкретно място, но вдъхновена от него, да предаде с езика на живопистта неуловимото, харизмата и емоцията. По думите на изкуствоведът Бойка Доневска в тези творби "Виждаме земи на удивителни контрасти, със спиращи дъха панорамни гледки и природни феномени, градски пейзажи, наситени с красота, симетрия и безценни произведения на изкуството , но и също и лишени от слънце тесни улички, порутени стени, декоративни украси и пранета....."

Трептенето на въздуха, южното слънце, небето и архитектурата, която носи следите от човешкото присъствие дават богат материал на художничката , да "разкаже" по един визуално изящен начин за своите емоции.
                          

 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"