12.09.2017  Предстаяне на стихосбирката "Думи за обичане" на Кети Бозукова

Източник: "Обществен дарителски фонд-Сливен".
Позоваването на източника е задължително.
  

Известният адвокат и още по-известен творец Кети Бозукова събра снощи близки приятели, за да им представи най-новата си стихосбирка "Думи за обичане". В уютната обстановка на галерия "Седем", сред красивите картини, на фона на приятна музика, прозвучаха част от творбите в новата книга. Отново силни и със своя собствена история. Отново затрогващи като емоция и послания. Отново носещи трепета на душата на авторката и цялата палитра от чувства, изпъстрили същността й. Стихове за Любовта, за Смъртта, за Стиха, за приятелите... за Живота. Стихове, които трудно влизат в познатите рамки, защото са неповторими в своята изящност. И тъжни, и весели, и самоиронични, и всевиждащи, творбите в "Думи за обичане" докосват сърцето и пречистват душата.

Представянето на новата книга бе наречено от Кети Бозукова "миниера", т.е. мини премиера, тъй като официалната премиера на "Думи за обичане" ще бъде след месец. Авторката сподели, че това е 14-та й стихосбирка. "Цели 5 години не бях издавала книга, затова сега реших да събера почти всичко написано през това време в тази стихосбирка, каза тя. По "рецепта" на Евтим Евтимов включих в новата книга и две по-стари, но любими мои стихотворения. Заглавието "Думи за обичане" всъщност е цитат от две творби в книгата".

На представянето на книгата присъстваха и поетите, които заедно с Кети Бозукова участват в станалите традиционни поетични вечери – Милена Радева, Евгени Шарков, Валентина Димитрова и Виолета Калайджиева. Всички те поздравиха авторката със стихове и пожелаха успех на новата й книга. Кети Бозукова подари по книга с автограф на всеки присъстващ, а поетичната вечер продължи с приятни разговори на чаша хубаво червено вино.

Събитието бе организирано със съдействието на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени