9.09.2017  Сливен ще бъде домакин на кръг от Националния
шампионат на България по дрифт


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително


На 9 и 10 септември на летище "Бършен" край Сливен ще се проведе третият кръг от Националния шампионат на България по дрифт. В него ще участват най-добрите български пилоти, сред които европейските шампиони Тодор Дунев, Александър Язов и Павлин Пенев, балкански и републикански шампиони и др. Подадени са над 50 заявки за участие. Ще се включат пилоти от България, Румъния, Сърбия, Грузия и Франция. Главен съдия на състезанието ще бъде румънецът Разван Фратиану.

Събитието се организира от Комисията по дрифт към Българската федерация по автомобилен спорт, със съдействието на Община Сливен.

"Състезанието се провежда по всички правила и имаме необходимите разрешения. Нямаме нищо общо с участниците в нерегламентираните улични автомобилни надпревари и прилагаме всички мерки за безопасност.

Дрифтът е една от най-атрактивните и най-бързо развиващата се дисциплина в моторните спортове", каза председателят на Комисията по дрифт Владимир Ваклинов. Децата задължително трябва да бъдат с придружител. Шампионатът по дрифт е включен в календара на Българската федерация по автомобилен спорт. В България подобни състезания се провеждат от 2009 година, а Сливен ще бъде домакин за първи път.
13,30 – 16 ч. – финали.
Програма:
събота – 9 септември:

9-13 ч. – записване и технически преглед на автомобилите
10,30-11 ч. – брифинг с участниците
11 – 16 ч. – свободна тренировка
17-19 ч. – квалификация
Неделя – 10 септември:

9,30 – 11,30 – свободна тренировка
11-13 ч. – шоу програма и официално откриване
13,30 – 16 ч. – финали.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ