8.08.2017  ПРИКАЗНО ЛЯТО: СЪКРОВИЩАТА НА МАЛКИЯ ПЛОЩАД

Източник: www.dariknews.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Заниманията "Приказно лято 2017", организирани от фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен", продължават и през август. На 3 август заниманието бе на тема "Съкровищата на площад "Васил Левски" и премина под формата на интересна занимателна игра.

Децата бяха разделени на два отбора - отбор патета и отбор зайци. Предварително беше изработена карта, по която отборите търсиха съкровището. Преди да получи картата, всеки играч трябваше да отговори на въпрос от следните категории: "Тайните на Сливен", "Страни от ЕС" и "Приказен свят". Оказа се, че децата са запомнили доста неща от разказаните до момента в "Приказно лято 2017" приказки и теми за европейски страни и за съкровищата на Сливен.

След като получиха картите, отборите отидоха до площад "Левски" и всеки започна да търси своите съкровища. Площадът беше разделен на две зони. Там децата получиха указания: част от местата със съкровища бяха посочени на картата, а останалите трябваше да намерят чрез решаването на загадки, кръстословица, рими-гатанки и др. Малките търсачи изпълняваха и различни указания като патешко ходене, въртене, подскачане, броенки и т.н., нетърпеливо преминаваха през загадките и за кратко време успяха да съберат всички съкровища. Всеки от отборите откри по 8 съкровища.

След това децата се върнаха в Арт-център "Седем" и направиха пират от хартия. След това всяко дете трябваше да премине със затворени очи през различни препятствия и да постави на корковата стена в залата съответната част от тялото на пирата. В края на тази игра се оказа, че на стената има пират... с три ръце и един крак, което допълнително повиши градуса на настроението. След забавната игра децата изгледаха филмче, свързано с дневната тема, и така се вдъхновиха, че решиха да нарисуват съкровището, което биха искали да открият. В края на деня всички бяха заредени с много положителни емоции и готови за следващото съкровище!

Заниманията за деца "Приказно лято 2017" са част от основната програма на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Дейността на фонда се осъществява с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи" и фондация "Чарлз Стюарт Мот".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени