Театрална постановка "Слънчева алея"

Източник: Обществен дарителски фонд Сливен
Позоваването на източника е задължително.

Преди около месец вечер една младежка Театрална постановка успя да препълни зала "Зора" и да предизвика истински фурор от емоции сред многобройната публика. Постановката бе "Слънчева алея", на румънския автор Габриел Пинтилей. Постановката бе на актрисата Вяра Начева, а в спектакъла участваха младите актьори Мартина Георгиева, Станислав Цветков, Лазар Лазаров, Йоана Баджева, Иван Джангозов, Мариела Станева, Ева Джевизова, Ирина Димитрова и Диметра Кръстева. Неформалната група младежи репетира под ръководството на Вяра Начева. "На един фестивал в Пазарджик ни беше представен сборник със съвременни румънски пиеси, сподели Вяра Начева. По-големите театрали от нашата трупа бяха впечатлени от пиесите, спряха се на една от тях, намериха си още актьори, които да участват в нея, и защитиха проект към Младежка банка-Сливен.

Пиесата е наистина много силна, автор е Габриел Пинтилей, а преводач на български е Лора Ненковска. В събота поставихме "Слънчева алея" за първи път пред публика. Текстът е много интересен, той разказва за живота на младите хора. Героите са на възраст между 16 и 18 години, гледната им точка е съвсем съвременна, попадаме в техния живот, в техните виждания. Можем да си кажем, че Слънчевата алея е пътят на всеки човек. Дали ще бъде слънчева алеята, зависи много от избора, който прави всеки млад човек, защото в пиесата има герои, които търсят много усилено смисъла, търсят да заредят живота си със светлина. Т.е., това са млади хора, които правят тази светлина, и алеята им наистина е слънчева. Има и други млади хора, чията светлина е съвсем друга, и това се вижда в пиесата. Хубавото е, че са показани различните гледни точки".

Постановката "Слънчева алея" е реализирана с подкрепата на Младежка банка-Сливен, домакинствана от "Обществен дарителски фонд-Сливен". Средствата, с които Младежка банка финансира инициативата, са набрани по модела Дарителски кръг, въведен в България от фондация "Работилница за граждански инициативи". Инициативата е възможна с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България" и фондация "Чарлз Стюарт Мот"
  


Слънчева алея е Театрална постановка, отнасяща се към "трудния живот" на съвременните юноши.

Слънчева алея" е проект, чиято цел е да накара младите хора да се замислят върху своето ежедневие и върху стойностните неща, които пропускат в забързания ритъм на живота си. Подготвяйки пиесата участниците в проекта ще подготвят пиеса, чрез която ще се запознаят с проблемите на техните връстници и чрез словото на театъра ще успеят да накарат младите хора да се замислят върху това: Как живеят?.

Билети могат да бъдат закупени от касата на зала "Зора" преди представлението или в Галерия Седем.

За повече информация:

Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени