26,08,2017  НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА КАРАКАЧАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ - "КАРАНДИЛА"

Източник: Федерация на културно-просветните дружества на каракачаните в България
Позоваването на източника е задължително.  
  
 

   

Национален събор на каракачаните в България ще се проведе за 26-ти път в местността Карандила, край Сливен. Той се организира от Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България, с подкрепата на община Сливен. Съборът е част от културния календар на общината.

Официалното откриване - с водосвет за здраве и благоденствие и приветствия на официалните гости, ще бъде на 26 август 2017 година от 11 часа. Специално участие в събора имат Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен и хор при Българо-Гръцко дружество "Одесос" - Варна. Във фолклорната програма участват танцовите състави при Културно-просветните дружества на каракачаните в Сливен, Речица, Карлово, Казанлък, Карнобат и Ксанти, Гърция. Ще свири оркестър за каракачанска музика с певец Янис Локовитис и Никос Макрис - кларинет.

В 20:00 ч. ще се състои традиционното Каракачанско гленди - Secret garden - Сливен, с участието на Аристос Констандину и бенд, и голямата звезда на гръцката музика - Стелиос Дионисиу.
Традиционна годишна среща на каракачаните от България. Осъществява се в нарочно подготвена автентична обстановка, свързана с каракачанския бит, традиции и обичаи.
Организатор на събитието е Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България.

Съборът е с национален и международен характер и значение. Канят се гости от Гърция и Македония. Мотото на тези събори е каракачаните в България да бъдат живият мост на приятелство между балканските народи. Тези събори са предшествани от научно-практични конференции и срещи.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени