Още снимки от мероприятието на страницата на крепост "Туида" във Facebook:
   
 

27.05.2017  Уъркшоп "Вапцарска работилница"

Източник: Музей на текстилната индустрия.
Позоваването на източника е задължително.
  

На 27.05.2017г. на територията на крепост "Туида" се проведе уъркшоп "Вапцарска работилница" Той се осъществяви с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура". Изпълнител е Националният музей на текстилната индустрия в Сливен в партньорство с Природен парк "Сините камъни", Крепост "Туида" и ПГТО "Добри Желязков".

Участници по проекта бяа 4 групи изследователи – ученици от ІІ ОУ "Христо Ботев" с ръководител Костадинка Попова, от ІІІ ОУ "Д-р Иван Селимински" с ръководители Василена Желязкова и Татяна Андреева и от ПГТО "Добри Желязков". В продължение на 10 месеца участниците проучваха багренето с растителни багрила, традициите и практиките в миналото, търсеха научното обяснение, експериментираха, осъществяваха експедиции, правеха демонстрации пред публика. Във финалната работилница, която е отворена за всички желаещи да се включат.

Публиката имаще възможност да наблюдава и да участва в багренето на текстилни материали с растителни багрила по автентичен начин. Гост-демонстратор беше Мариета Недкова от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З..
 



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени