27.05.2017  Отбелязваме 40 години джудо в Сливен

Източник: sliven-sport
Позоваването на източника е задължително.
  

Държавно първенство по джудо ще се състои на 27 май, в зала "Васил Левски", в Сливен. В него ще се включат юноши и девойки - младша и старша възраст, момичета и момчета. Над 800 състезатели от 30 отбора от страната са потвърдили участие.

Домакинството на държавното първенство е по случай 40 години джудо в града под Сините камъни. "Върви по ясно определен път и не се възгордявай от победата, нито пък унивай от загубата. Бъди предпазлив, когато всичко е спокойно, и не се страхувай, когато те заплашва опасност". По този основен принцип в джудото вече 40 години АСК "Джудо" - Сливен е продължител на първите ентусиасти от преди четири десетилетия, успешно развива този спорт и през това време са спечелени множество успехи. Преживени са и немалко трудности.

В момента в Сливен има три спортни клуба по джудо и един в село Тополчане, с общо 11 треньори. В тях тренират около 300 джудисти.

Спортът джудо бележи началото си в Сливен през 1977 година. Първите привърженици на спорта започват първи тренировки в сградата на МВР - Сливен и поставят началото на практикуването му в града под Сините камъни. В началото те тренират със собствени екипи, с които по-късно участват и в провежданите състезания.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени