23.05.2017  Дует "Ритон", Татяна Шиварова и Петър Костов пеят в Сливен на 23 май

Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.  

Oбщина Сливен честити 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и кани гражданите да посетят празничните прояви на 23 и 24 май.

На 23 май от 20 часа, на открита сцена на площад "Хаджи Димитър", ще се състои концерт на дует "Ритон". По време на изпълненията на Катя и Здравко ще има лазерно шоу.

От 18 часа, на 23 май в зала "Сливен", ще се състои тържествена вечер за връчване наградата "Аргира Жечкова" и на почетни отличия и грамоти на дейци на образованието и културата от Община Сливен в чест на празника на българската просвета и култура. Концерт ще изнесат Симфоничният оркестър – Сливен, под диригентството на Димитър Караминков, със специалното участие на Татяна Шиварова – сопран и Петър Костов – тенор.

 









По традиция, в навечерието на 24 май, се присъжда наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова – една от най-видните представителки на девическото образование в Сливен, основателка на благотворителното дружество "Майчина длъжност" и родолюбива българка. Тазгодишният носител е Величка Ненчева, старши учител по история и цивилизация в ПГПЗЕ "Захарий Стоянов".

На тържеството ще бъдат връчени почетните отличия на Министерството на образованието и науката "Неофит Рилски" за дългогодишна дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Сливенски педагози ще получат дипломи за постижения на техни възпитаници в Национален музикално-фолклорен конкурс "Орфееви таланти".

На 24 май на пл. "Хаджи Димитър" ще се състои тържествена церемония в чест на празника. Преди това по главната улица ще премине празнично шествие на ученици от сливенските училища. На площада концерт ще изнесат детски фолклорни състави и Ансамбълът за народни песни и танци Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени