Карнавал "Машината на времето" се проведе за първи път в Сливен

   
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително. .
  


Антони Андонов и Ясен Стоянов от Сдружение "Хайдути" спечелиха голямата награда за автентични костюми на карнавала "Машината на времето", който се проведе за първи път в Сливен. Те бяха облечени с хайдушки автентични носии и въоръжени с истински пушки и ножове отпреди 150 години.

Поощрителна награда в същата категория получи Мартина Георгиева. В категория за най-оригинални костюми победители са Ростислав Русев, Ясен Стоянов и Мария-Магдалена Велчева. Най-малкият участник също бе отличен – Далия Георгиева, която е на 4 години.

В проявата се включиха участници с облекла, илюстриращи различни исторически периоди – български народни носии, тракийски и византийски облекла, дрехи от 20 век, опълченски униформи и др.

Карнавалът стартира от Стария бряст. Участниците дефилираха по главната улица, а връчването на наградите се състоя на площада пред НТС


Карнавалът е част от програмата на Майските дни на културата "Сливенски огньове" на Община Сливен и се проведе по повод инициативата "Нощ на музеите".

Наградите бяха връчени от председателя на Общинския съвет Димитър Митев и зам.-кмета Стоян Марков.
Още снимки от мероприятието в страницата ни във Facebook:



<< ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени