ФЕСТИВАЛИ
28.04.2017
Приключи вторият младежки театрален фестивал "Сливенски вятър"

 
Източник: Обществен дарителски фонд-Сливен.
Позоваването на източника е задължително.
  

Вторият младежки театрален фестивал "Сливенски вятър" приключи снощи с гала-вечер и церемония по връчване на наградите на отличените участници в зала "Сливен". В тазгодишния фестивал взеха участие над 180 деца от театрални трупи към сливенски училища. 13-те постановки от програмата бяха представени на сцените на зала "Зора", ДНА, Арт-център "Седем", зала "Сливен" и етнографски комплекс "Хаджиданчови къщи" от 19 до 27 април.

Жури с председател Катилей Кателиев от Държавен куклен театър-Сливен, и членове актрисата от Драматичен театър "Стефан Киров" Николина Велчева и художникът Петър Кайраков, оцени младежките постановки и определи носителите на най-важните награди - за най-добра мъжка и женска роля, и за колективно изпълнение. Младежко жури в състав Иван Стоянов, Жорета Джангозова и Девина Василева, определи три награди: за най-впечатляващ спектакъл, за най-атрактивен спектакъл и за най-поучителен спектакъл.

 

На гала-вечерта в зала "Сливен" присъстваха Пепа Чиликова, заместник-кмет по хуманитарни дейности, и Стоян Марков, заместник-кмет по икономическо развитие, ръководители на театрални трупи, участници във фестивала, родители и гости. "За мен е удоволствие да Ви приветствам за участието във втория младежки театрален фестивал "Сливенски вятър". Искам да Ви пожелая сцената на зала "Сливен" да стане началото на Вашите успехи. И дано сливенският вятър продължи да Ви държи в полет, а Вие да развивате и изразявате себе си чрез театър", каза в приветственото си слово Пепа Чиликова. Наградите на отличените връчиха Катилей Кателиев и Николина Велчева от професионалното жури, и Иван Стоянов и Девина Василева от младежкото жури. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха певци от вокално студио "Усмивка" с ръководител Мария Желева.Младежки фестивал за театър "Сливенски вятър" се осъществява с подкрепата на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен", община Сливен, фондация "Работилница за граждански инициативи" и фондация "Чарлз Стюарт Мот". Събитието е част от основната програма на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен".

Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   



<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени