ФЕСТИВАЛИ
28.04.2017
Над 180 ученици взеха участие в театралния фестивал "Сливенски вятър"

Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.  

Над 180 ученици, от сливенските училища, взеха участие във второто издание на Младежки театрален фестивал "Сливенски вятър", който се състоя от 18 до 27 април.

Фестивалът беше закрит с церемония за връчване на наградите снощи в зала "Сливен". Гости бяха заместник-кметовете по хуманитарна дейност и икономическо развитие Пепа Чиликова и Стоян Марков. Пепа Чиликова благодари на участниците, на учителите, ръководителите на театралните състави, на родителите и на организаторите на фестивала.

"За мен е удоволствие да Ви приветствам за участието във втория младежки театрален фестивал "Сливенски вятър". Искам да Ви пожелая сцената на зала "Сливен" да стане началото на Вашите успехи. И дано сливенският вятър продължи да Ви държи в полет, а Вие да развивате и изразявате себе си чрез театър", посочи Чиликова

 

Постановките се изиграха в залите "Сливен", "Зора", Военен клуб" и на малката сцена на Арт-център "Седем" на ул. "Генерал Столипин" 26, както и в етнографския комплекс "Хаджиданчови къщи. Ученическите театрални трупи бяха оценявани от жури с председател Катилей Кателиев, актьор и членове Николина Велчева – актриса, и художникът Петър Кайраков. Наградите на отличените връчиха Катилей Кателиев и Николина Велчева.

Младежко жури в състав Иван Стоянов, Жорета Джангозова и Девина Василева излъчиха и наградиха със статуетка и грамота - най-впечатляващ спектакъл, най-атрактивен спектакъл и най-поучителен спектакъл. Младежкият фестивал за театър "Сливенски вятър" се осъществява с подкрепата на община Сливен, фондация "Обществен дарителски фонд - Сливен", с председател Дора Куршумова, фондация "Работилница за граждански инициативи" и фондация "Чарлз Стюарт Мот".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   



<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени