9.04.2017  Мотористи от цялата страна се събраха в Сливен

Източник: Радио "Фокус". Позоваването на източника е задължително.

11.00 на площад "Хаджи Димитър"

Мотористи от цялата страна се събраха в Сливен за откриване на Мотосезон 2017, предаде репортер на Радио "Фокус" – Сливен.

Домакин на събитието бе местния мотоклуб "Биволите". На площад "Хаджи Димитър" в центъра на града се събраха над 300 мотористи от Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Търговище, Шумен и други градове от страната. Водосвет за лек и безавариен сезон отслужи отец Павел от катедрален храм "Свети Димитър".

Мотористите направиха почетна обиколка на града и отпътуваха за село Тополчане, където се провежда традиционно събиране. 18 са членовете на мотоклуб "Биволите" в Сливен, съобщи председателят на клуба Звезделина Симеонова. Тя призова останалите участници в движението да се съобразяват, когато видят мотор на пътя и да пазят водачите. "Ние имаме същите права на пътя, като тези в колите, но сме по-уязвими. Затова шофьорите трябва да ни пазят, както и ние се съобразяваме с тях. Ние също имаме деца и семейства и искаме да се прибираме живи у дома", коментира Симеонова.

И тази година сливенските мотористи ще участват в традиционните маршове и събори, но и тази година мотосъбор на Карандила няма да се състои, допълни Звезделина Симеонова.  

 СЪБИТИЯ