4.04.2017  Участието на Сливен се радва на голям интерес на
международно туристическо изложение във Велико Търново


   
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.  

Община Сливен се представя със собствен щанд на 14-то издание на международното туристическо изложение "Културен туризъм" 2017 – Велико Търново. На него, под мотото на кампанията "Стани приятел на Сливен", са представени всички културно-исторически обекти в града. "Участието на Сливен се радва на изключително голям интерес от страна на останалите изложители и гостите на форума", сподели Елка Михалева, експерт по туризъм.

На сливенския щанд са показани рекламно-информационни материали за природните забележителности в региона, хотели, ресторанти, както и най-атрактивните събития от културния и спортния календар за 2017 година. За туроператорите, които посещават щанда на община Сливен, са подготвени специални книжки с новите туристически програми, които се предлагат за организирани групи – "Ваканция в Сливен", "Тийм билдинг в Сливен", както и предстоящите събития в Нощ на музеите.

Министърът на туризма Стела Балтова посети щанда на Сливен и изказа своето задоволство, че след дълго отсъствие от туристически изложения, тази година община Сливен се представя с нова кампания, интересни туристически програми и атрактивни събития, които ще привлекат туристи в града и региона.

Туристическото изложение беше открито на 6 април и ще продължи до 8 април 2017 година.

По време на форума ще бъдат обявени отличените от националния конкурс Read & travel ("Чети и пътувай"), а наградите ще бъдат връчени на заключителната вечер на 7 април, петък. Община Сливен e с три номинации. За голямата награда на журито за най-добро събитие в областта на културния туризъм се състезават Втори средновековен събор "Помни славата", организиран от крепост "Туида", и кампанията "Стани приятел на Сливен". В категория "Най-професионални туристически сайтове" с номинация е туристическият сайт на Общината - www.infotourism.sliven.bg.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени