10.04.2017  Фотоизложба "Пазители и традиции"

Откриване 10.04.2017 от 17:00 ч. в галерия "Май"  

 
Източник: www.sliven-news.com
Позоваването на източника е задължително.
  

Фондация "Работилница за граждански инициативи", основен партньор на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен", открива изложбата "Пазители и традиции" в галерия "Май". Изложбата ще бъде подредена на 6 април, а официалното откриване ще е на 10 април в 17 часа.

Изложбата "Пазители и традиции" съдържа 20 фотографии, представящи забравени традиции, обичаи, празници и фестивали от миналото на българина. Автор на снимките е фотографът Радич Банев. Изложбата дава отговор на въпросите кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани.

Фотографиите са вдъхновени от 20-те проекта, подкрепени през 2014 г. година по програма "Живо наследсто" на фондация "Работилница за граждански инициативи". Всеки един от проектите цели съхраняването на културното наследство от всички райони на страната. Снимките, включени в изложбата, са направени по време на фестивала "Живо наследство 2014", организиран от Фондация "Работилница за граждански инициативи" в рамките на едноименната програма. Повече за проектите, реализирани по програмата, можете да научите от виртуалния музей "Живо наследство".

До момента пътуващата изложба е видяна от повече от 70 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, Силистра, Търговище, Ловеч, Стара Загора, Хасково и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол, Ясен.

Проектите, реализирани в рамките на програма "Живо наследство", вдъхновиха и филма "Където свършва пътят" на режисьора Иван Николов. Филмът беше публикуван в Youtube-канала на програмата.

Информация за фотографа Радич Банев

Радич Банев се занимава с фотография от 1997 г. Има майсторско свидетелство от Занаячийската камара за майстор-фотограф и редица публикации в български и чужди издания. Снимал е за списанията "За хората", "Mteller" и др. Негови изложби: "Пайзажи и портрет" на Фотоваканция, 1998 г. и "115 години Българска семинария", 2014 г. Фотограф е на докуметалните продукции във филмите "Кметът" и "В търсене на Списаревски"..


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени