2.04.2017  Над 1000 карти "Стани приятел на Сливен" вече са раздадени

 
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.  

Над 1000 безплатни туристически карти от новата кампания "Стани приятел на Сливен" вече са раздадени на туристи и гости на града", обяви зам.-кметът Стоян Марков пред "Труд" . Кампанията започна в края на миналата година, като целта бе да се популяризира историческото и културно наследство в града на Хаджи Димитър,Добри Чинтулов и първия фабрикант на Балканите Добри Желязков, единственият в страната музей на текстила, историческия музей, който единствен сред сродните в страната пази не копия, а оригиналите на безценни тракийски находки, включително и дамски кожени обувки на 1900 години.

Кампанията се радва на голям интерес, включително и от чужбина. Ако притежателите на туристическите карти посетят посочените в тях 10 обекта в града, те ще могат да участват в томбола на общината в навечерието на празника на Сливен – Димитровден, 26 октомври.

"Стани приятел на Сливен" е номинирана за голямата награда на журито в Националния конкурс "Чети и пътувай". Тя е за най-добро събитие в областта на културния туризъм. Освен кампанията, за същата награда е номиниран и Втория средновековен събор "Помни славата", който бе организиран на късноантичната и средновековна крепост "Туида" в Сливен.

"Селектирането и представянето на номинациите от конкурса ще бъде направено в рамките на Международното изложение "Културен туризъм 2017" във Велико Търново от 6 до 8 април", съобщиха от общината. Освен двете номинации, има и още една – на туристическия сайт на общината в съответната категория..



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени