Театрална постановка
"ДА УБИЕШ ВЕЛИКАН"

ЮНАШКА ПИЕСА В ЕДНО РЕШИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ

Една продукция на Александър Урумов

Сценарий и режисура – Александър Урумов
В ролите – младите таланти Валери Георгиев /като Аминадав/ и Любомир Кръстев /като Авивид/
Музика – Мишо Шишкови-баща и син
  

Много отдавна, в Обетованата земя, над младото Израилево царство надвисва тъмна сянка. Враждебните орди на филистимците, водени от огромния и кръвожаден воин Голиат заплашват да нахлуят в царството и да поробят всичките му жители. Двете армии застават една срещу друга в долината на река Йордан и се подготвят за битка. Изпълнен с надменност и презрение, великанът Голиат предизвиква Израил да изпрати един воин на двубой с него и в този смъртен сблъсък да се реши изходът от войната. И въпреки, че царят обещава голямо богатство и ръката на своята дъщеря на този, който убие Голиат страх и безнадеждност сковават Израилевия лагер и никой не смее да излезе срещу свирепия великан. И все пак, в една крайна палатка двама млади воини имат смели мечти…

"Да убиеш великан" – един класически библейски сюжет, разказан по оригинален начин през една неочаквана гледна точка.

Кой е по-страшен – свирепият гигант срещу нас или собствените ни страхове? Робството, с което те заплашва врагът или обезвереността, която блокира действията ти?

Може ли изобщо да се изправиш срещу Голиат, ако нямаш лиценз-специален папирус за убиване на великани? "Да убиеш великан" е изпълнена със смях и закачки юнашка пиеса в едно решително действие, заредена със закачлива ирония и изненадващи с точността си паралели със съвременната действителност.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени