Национално турне на Илка Александрова

Популярната и обичана народна певица Илка Александрова тръгва отново на турне в страната. 2017-та е специална година за изпълнителката на "Търновска царица". Тя празнува творчески юбилей и отбелязва 40 години на сцена.

Началото на своята певческа кариера Александрова поставя с първите си записи по Радио София и БНТ. С първата си авторска песен "Джанъм Тодоро" през 1977 година се явява на конкурс за млади тракийски изпълнители.

Още в ранните си стъпки тя следва своето призвание да създава авторски народни песни, в чийто текст и музика бъдещата певица влива цялата си творческа енергия.

Илка Александрова оформя свой индивидуален певчески стил, а към това добавя и репертоар от уникални песни.

Национално Турне 2017 стартира на 21 март с първия концерт в НХК в Бургас. През април следват концерти в Ябланица, Асеновград, Раковски, Златица, Берковица, Сливен, Казанлък, Пирдоп, Русе.

През месец май певицата ще гостува в Троян, Смолян, Стралджа, Ивайловград, Велинград, а на 6 юни жителите на Стара Загора също ще се насладят на нейния глас в Летния театър на града.

По традиция, Илка Александрова ще представи песните си на живо, с бенд и танцова формация. Програмата ще надхвърли два часа, а зрителите ще могат да чуят песни като "Прочу се Дана Юрдана", "Танцувай Пагане", "На Кенана да идем", "Завило се вито хоро", "Индже през гора вървеше".

"Много съм развълнувана и очаквам с нетърпение срещите си с моята публика. Започнали сме с целия екип усилена подготовка за турнето и всичко е много вълнуващо и емоционално, а тези,които ще посетят концертите ни ще преживеят едни незабравими и неповторими мигове", заяви Илка Александрова.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени