19-22 април  Международен фестивал по изкуствата "Магията на вятъра

 
Източник: Държавен куклен театър - Сливен
Позоваването на източника е задължително.  

"МАГИЯТА НА ВЯТЪРА" е фестивал на изкуствата, който се стреми да обедини вкусовете на малки и големи, родители и деца, зрители и професионалисти. Първото издание на биеналето се провежда през 2009 г.

Международният фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" дава възможност за изява и среща на различни арт форми, свободно съжителство на специфични и синтетични форми, представени в класически и нестандартни пространства, насочени към широка аудитория. Наред с традиционни спектакли и концерти зрителите могат да видят и станат участници в улични атракции, арт инсталации, уъркшопи, игри и забавления, улични ателиета.

Това е и уникалната визия на този фестивал, различна от останалите формати в страната – представяне на широка гама от арт форми ситуирани в различни пространства и пред различна по възраст, етнос и пристрастия публика.
   

Основната цел на фестивала е да представи многообразието и пъстротата на различните видове изкуства пред жителите и гостите на гр. Сливен. Амбицията на организаторите е Фестивалът да стане традиция, както като събитие – важна част от живота на град Сливен и България, така и като желана от редица чужди и български творци престижна сцена, на която да покажат постиженията си.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени