9.03.2017  "Светът на мита и духовността
между миналото и настоящето"


  Откриване: Зала "Сирак Скитник", 17.30 часа"  

"Италианският културен институт в България представя в Сливен един от най-оригиналните творци от съвременната италианска живопис

Италианската художничка Анджела Окипинти е една от най-оригиналните фигури в съвременната италианска живопис - Анджела Окипинти. Тя е автор на повече от 90 самостоятелни изложби в частни и обществени галерии, както и в музеите в Европа, Северна, Южна Америка и Източна Азия.

Изложбата "Светът на мита и духовността между минало и настояще" включва абстрактна живопис и скулптурни произведения. Характерно за творчеството на Анджела Окипинти е съчетаването на история и мит, от които възникват въпроси за загадките, които ги характеризират. Една древна земя като България, богата на символи и съдбовно привличане както за западната култура, така и за източната от всички времена, не може да не докосне съзнанието на творец като Окипинти. "Поведението, отношението, усещанията на всеки човек, който живее на дадено място, несъзнателно изразяват обобщение на безброй истории, действия, мечти, поражения и победи от хилядолетия", убедена е авторката. Митът се пресича със символизма и неизбежно се обогатява всеки ден и ние сме главните действащи лица в този хилядолетен процес.

По идея на Анджела Окипинти и на Италианския културен институт, изложбата е съпътствана от фотографски конкурс, в който могат да участват всички пълнолетни посетители на Градската галерия. Целта е публиката да бъде въвлечена в творчески процес, докато разглежда изложените художествени произведения. Всеки посетител би могъл да размести елементи от скулптурите на Анджела Окипинти, след което да фотографира промяната така, че да създаде нова композиция между експонатите в Галерията.

 


Фотографиите, които трябва да са не по-малки от 5МВ могат да се изпращат на e-mail: ghgpl1952@gmail.com. Класираните на първите три места ще получат за награда ваучери за изучаване на италиански език с различни отстъпки, осигурени от Италианския културен институт.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Зала "СИРАК СКИТНИК"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени