3.03.2017  Голям интерес към крепост "Туида" на 3 март

Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.  

В Деня на отворените врати, по повод Националния празник на България -3 март, стотици жители и гости на града посетиха Късноантична и средновековна крепост "Туида" в Сливен. Посетителите се запознаха с историята на крепостта, докоснаха се до оръжия, направени по автентични технологии, и научиха повече за двете хищни птици.

За посетилите на обекта бяха направени интересни демонстрации с различни оръжия. Желаещите да се потопят в епохата на миналото имаха възможност да се преобразят в средновековни българи и пробваха ловкостта си в традиционна българска стрелба с лък от земя.

Традиционно 3 март се превърна в един от дните с най-много посещения в крепост "Туида", отбеляза ръководителят на туристическия обект Мая Иванова.

"За екипа ни винаги е било огромно удоволствие да посрещаме празниците заедно с хиляди усмихнати посетители зад крепостните стени. Щастливи сме, че се повишава интересът към културно – историческото наследство и в частност към нашия обект. Една от политиките ни е в празничните дни, Туида винаги да работи и да създадем една специална запомняща се атмосфера. За нас е истинско признание, че децата сами изявяват желание родителите им да ги доведат тук. Много млади хора предпочитат да прекарат свободното си време, слушайки нашите разкази и любувайки се на невероятните гледки от крепостта. За предстоящия туристически сезон се надяваме да представим още по-вълнуващи събития и моменти", каза Иванова.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 



<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени