Мюзикъл "ЛЕЛЯТА НА ЧАРЛИ"
от Оскар Фелцман

Източник: Държавна опера - Бургас
Позоваването на източника е задължително.  

Актьорът Мариан Бачев продължава вихрените си гастроли на сцените на оперните театри в България. След успешното му участие в мюзикъла Дон Кихот на Пловдивската опера, където го видяхме в образа на Санчо Панса, престои новото му превъплъщение в мюзикъла "Лелята на Чарли" на Оскар Фелцман.

Сливенската публика има шанс да види спектакъла на 24 февруари от 18.30 часа на сцената на зала "Сливен". Режисьор на мюзикъла е Николай Априлов, който също играе и в една от ролите. Хореографията е поверена на Боряна Сечанова.

Легендарният мюзикъл на Оскар Фелцман "Лелята на Чарли" е написан през 1973 год. с либрето по мотиви от едноименната шеметна английска комедия на Томас Брандън (Charley's Aunt 1892). Бляскавата и остроумна комедия на ситуациите, този класически "evergreen" фарс, е изграден виртуозно с познат от времето на Шекспир драматургичен похват – комедийния травестизъм. Преобличането на мъже в дамски костюми, изпълнявайки женски роли, превръща трудните и заплетени ситуации просто в една шега! Със всяка една промяна главният герой усеща все по-дълбоко женската природа, самият той започва да флиртува и да се държи като жена, което още повече усилва комедийния ефект.

През цялото действие на пиесата се усеща едно щастливо чувство за безпорядък и веселие. Прословутата реплика "Аз съм лелята на Чарли. От Бразилия, където има много ананаси, банани, лагуни и маймуни!" – отдавна е станала разговорна фраза, в различни варианти, без да се замисляме за произхода й.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени