<< НАЗАД
 
УВАЖАЕМИ СЛИВНАЛИИ И ПРИЯТЕЛИ НА СЛИВЕН ! ВИЕ УСПЯХТЕ!

Вашата подкрепа изкачи Туида на първо място в класацията за "Туристическа атракция/обект" на годината в организираната от Министерството на туризма кампания.

Ние знаем че подкрепата на приятели, и вярата в добри каузи винаги водят до успех !

Благодарим на всички дали гласът си за подкрепа на крепостта Туида в тази напрегната и динамична кампания. Специални благодарности от мен и Екипа на Туида към всички групи граждани в социалните мрежи и община които се обединиха и ни следваха през цялото време на кампанията за гласуване.

Кампанията подкрепиха много граждани от Сливен, региона, страната и чужбина, местните читалища, детски градини, училища и университети, туристически агенции и оператори, хотилиери и ресторантьори, автобусни превозвачи, медии и телевизии, интернет информационни портали и сайтове, както и много граждани обединени в групи във Фейсбук, Туитър, Гугъл + и Инстаграм.

Всички Вие независимо къде се намирате по света, дали в Сливен, България, Европа, Америка, Азия, Австралия или Африка показахте че Сливен и крепостта Туида имат много приятели на които може да се разчита.

Дори и да не бяхме спечелили първото място в тази кампания за нас голямата награда е че над 100 000 души разгледаха страниците на Сливен и Туида през последната седмица, само за 2 дни в края на кампанията над 100 гости и туристи дойдоха от София, Варна, Пловдив и Бургас за да посетят Туида разбрали за нея от сайта на кампанията и приятели. По време на кампанията за гласуване всички посетили Туида и културните обекти в град Сливен автоматично получиха от нашите карти и се включиха в кампанията ни "Стани приятел на Сливен".

През тази кампания на Министерствотот на туризма равносметката ни е че Туида се управлява добре, и идеята ни за проект от преди 10 години чрез който тя да се социализира и стане достъпна за граждани е била правилна. Благодаря на всички които вярват и желаят Сливен да стане един добър град за живеене, работа, който има какво да покаже на света.

   
 
Ето част от добрите неща вече се случват или предстоят да се случат в града под Сините камъни. Имаме завършена общинска зала Сливен която ще посрещне първите си гости преди Коледа, осигурени са средства за реализиране на няколко дълго обещавани и очаквани от гражданите на Сливен проекта, а именно за "синя зона", за кръгово кръстовище на Розова градина и пробива на ул. Раковска.

Мисля че наближава времето да видим Сливен като град с възроден предприемачески дух, добро управление и добро място за живот.


С УВАЖЕНИЕ,
Стоян Марков
/Заместник кмет на Община Сливен/.
19.12.2016
Крепостта "Туида" спечели годишната награда за туристическа атракция

Най-новото туристическо бижу на Сливен – реновираната крепост "Туида" – спечели надпреварата за годишната награда на Министерството на туризма в категорията "Туристическа атракция/обект". За отличието бяха номинирани 20 обекта в страната, а победителят бе определен с гласуване в интернет, което приключи в полунощ срещу 19 декември.
Публикация във вестник "ТРУД"


22.12.2016
Наградата на крепост Туида поставя Сливен на картата на туризма в България

Статуетка "Златна роза " получи Късноантична и средновековна крепост Туида за първото място в конкурса на Министерството на туризма в категория "Атракция/обект". Това стана на официална церемония по връчване на Годишните награди в туризма за 2016 година.
Публикация в "ДАРИК"


19.12.2016
Държавни награди за туризъм: Късноантична и средновековна крепост "Туида" – гр. Сливен е "Туристическа атракция/обект" на 2016 година

Късноантична и средновековна крепост "Туида" – град Сливен бе обявена за "Туристическа атракция/обект" на 2016 година на официалната церемония по връчването на Годишните награди в туризма, организирана от Министерство на туризма.
Публикация във "ФОКУС"


19.12.2016
Крепост Туида спечели престижна награда, ръководителят на обекта благодари за подкрепата

След оспорвано онлайн гласуване, туристическият обект завоюва първото място в категория "Туристическа атракция/обект" в конкурса на Министерството на туризма.
Публикация в "ТОПНОВИНИ БГ"


21.12.2016
Наградата на крепост Туида поставя Сливен на картата на туризма в България

Статуетка "Златна роза" получи късноантична и средновековна крепост Туида за първото място в конкурса на Министерството на туризма в категория "Туристическа атракция/обект".
Публикация в "ТОПНОВИНИ БГ"


21.12.2016
"Туида" – първа в онлайн гласуване за туристически обект

Крепостта "Туида" край Сливен спечели в онлайн гласуване първото място в категория "Туристическа атракция/обект" в конкурс на Министерството на туризма. Това съобщи ръководителят на крепостта Мая Иванова. Конкурсът е за Годишните награди в туризма за 2016 година.
Публикация в "ДНЕС БГ"


22.12.2016
Крепостта "Туида" избрана за най-добра туристическа атракция за 2016 година

Крепостта "Туида" край Сливен спечели в онлайн гласуване първото място в категория "Туристическа атракция/обект" в конкурса на Министерството на туризма. За отличието бяха номинирани 20 обекта в страната, а победителят бе определен с гласуване в интернет, което продължи близо две седмици.
Публикация в "Блиц БГ"


6.9.2016
Историята оживява на крепостта Туида в Сливен

Чували сте за магията на Синята планина и знаете, че Сливен е градът на 100-те войводи. Но сигурно малко от вас са се докоснали до тайните на античната крепост Туида.
Публикация в саита на Министерството на туризма на Република България