19.12.2016  Празничните прояви в Сливен продължават. Следва концерт
"Традиция и приемственост" 


Източник: www.sliven.bg.

Проявите в Сливен, свързани с Коледните и Новогодишни празници, продължават до първия ден на новата 2017-та година.

От 18 часа днес, в Драматичен театър "Стефан Киров" ще се състои концерт "Традиция и приемственост" с участието на Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен и национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев"-Котел.

На 20 декември от 18 часа в зала на Военен клуб – Сливен, коледен концерт ще изнесат Детски танцов състав "Бисерче" и клуб "Стоте войводи" при Военен клуб и приятели. От 18 часа в зала "Зора" за сливенци и гости на града ще има театър за деца "Кристалната пантофка" по Шарл Перо – премиера. Ще участва детски театър "Зора" при НЧ "Зора-1960". В празничната вечер ще се състои коледно тържество "Дядо Коледа при децата в читалище "Зора".

На 21 декември от 11 часа в зала "Сирак Скитник" ще бъде награждаването на отличените в Националния конкурс за коледна картичка "Весела Коледа за всички", организиран от Художествена галерия "Димитър Добрович", фирма Сименс, Сливенска митрополия и вестник "Сливенско дело". В същия ден от 18 часа в зала на Военния клуб ще се проведе коледен концерт на балет "Барби". В 18 часа е официалното откриване на зала "Сливен", а половин час по-късно там ще се състои коледен концерт.

На 22 декември от 10 часа в Регионална библиотека "Сава Доброплодни" ще се състои награждаването на децата-участници в конкурса за коледна картичка. В 16 часа в НЧ "Христо Ботев-1897" ще отправят послание "Коледа за всички".

На 25 декември ще се състои празничната света литургия. Богослужението ще започне в 9 часа в храм "Св. Димитър".

На 26 декември от 10 часа ще бъде официално открит Регионалният събор "Зимни празници в Мечкарево" в село Мечкарево.

На 31 декември от 23.30 часа на площад "Цар Освободител" ще бъде организирано общоградско веселие с участието на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен. Предвидени са и празнични илюминации.

На 1 януари 2017г. от 9 часа в катедрален храм "Св. Димитър" ще бъде отслужена Василиева света литургия, а в 11 часа – новогодишен молебен за здраве и добруване.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени