6.12.2016  С концерт "Коледа с приятели" продължават празничните прояви в Сливен

 
Източник: www.dariknews.bg.
Позоваването на източника е задължително.  

С концерт " Коледа с приятели" продължават празничните прояви в Сливен. Концертът е днес от 18 часа в зала "Зора". Ще вземат участие изпълнители от Обединена школа по изкуствата "Мишо Тодоров", танцувално студио "Весела" и вокално-инструментална група "Зора" при Народно читалище "Зора-1960".

"Кой беше Дядо Коледа?" ще ни припомнят актьорите на Държавен куклен театър - Сливен в 11 часа на 11 декември в залата на театъра.

От 12 до 22 декември е планирана "Коледа в библиотеката". Предвидени са представления "Коледното желание на петлето-ветропоказател" - по текстове на Румен Иванчев, Павлина Делчева - Вежинова и Мая Дългъчева.

В 18 часа на 13 декември в залата на Държавен куклен театър - Сливен е премиерата на спектакъла "Коледа с приятели" по автор и режисьор Мила Великова. В същия ден от 18.30 часа в зала "Зора" ще се състои коледен концерт на Народно читалище "Единство-1939". Коледен концерт ще изнесат талантите на Клуб за поп и рок изпълнители "Ритъм" при Военен клуб - Сливен. Събитието ще се състои на 14 декември от 18 часа в зала на Военния клуб. На 15 декември от 17.30 часа в зала "Зора" ще се проведе коледен концерт на НЧ "Ангел Димитров-1937".

На 16 декември от 18 часа в програмата е включен спектакълът "Коледа с приятели", който ще се състои в зала на Държавен куклен театър - Сливен. От 18 часа в галерия "Май" ще бъде открита коледно-новогодишна изложба на Съюза на българските художници в Сливен. В 18 часа в зала "Зора" ще започне коледен концерт с участието на детски хор "Дружна песен", модерен балет "Грация" и Детски танцов ансамбъл "Тракийче" при Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс Сливен. Събитията, посветени на Коледните и Новогодишните празници, продължават на 18 декември от 11 часа в зала на Държавен куклен театър - Сливен с представлението "Откраднатите ботуши на Дядо Коледа".

На 19 декември, от 18 часа, в Драматичен театър "Стефан Киров" ще се състои концерт "Традиция и приемственост" с участието на Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен и национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев"-Котел.

На 20 декември от 18 часа в зала на Военен клуб - Сливен, коледен концерт ще изнесат Детски танцов състав "Бисерче" и клуб "Стоте войводи" при Военен клуб и приятели. От 18 часа в зала "Зора" за сливенци и гости на града ще има театър за деца "Кристалната пантофка" по Шарл Перо - премиера. Ще участва детски театър "Зора" при НЧ "Зора-1960". В празничната вечер ще се състои коледно тържество "Дядо Коледа при децата в читалище "Зора".

На 21 декември от 11 часа в зала "Сирак Скитник" ще бъде награждаването на отличените в Националния конкурс за коледна картичка "Весела Коледа за всички", организиран от Художествена галерия "Димитър Добрович", фирма Сименс, Сливенска митрополия и вестник "Сливенско дело". В същия ден от 18 часа в зала на Военния клуб ще се проведе коледен концерт на балет "Барби". В 18 часа е официалното откриване на зала "Сливен", а половин час по-късно там ще се състои коледен концерт.

На 22 декември от 10 часа в Регионална библиотека "Сава Доброплодни" ще се състои награждаването на децата-участници в конкурса за коледна картичка. В 16 часа в НЧ "Христо Ботев-1897" ще отправят послание "Коледа за всички".

На 25 декември ще се състои празничната света литургия. Богослужението ще започне в 9 часа в храм "Св. Димитър". На 26 декември от 10 часа ще бъде официално открит Регионалният събор "Зимни празници в Мечкарево" в село Мечкарево.

На 31 декември от 23.30 часа на площад "Цар Освободител" ще бъде организирано общоградско веселие с участието на Ансамбъл за народни песни и танци - Сливен. Предвидени са и празнични илюминации.

На 1 януари 2017 г. от 9 часа в катедрален храм "Св. Димитър" ще бъде отслужена Василиева света литургия, а в 11 часа - новогодишен молебен за здраве и добруване.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени