19.03.2024  Четири катедри, пет специалности, много възможности към НХА
   
 
Изложба на Центъра за опазване и развитие на традиционните за България приложни изкуства

РЕЗБА, КЕРАМИКА, ДИЗАЙН НА ПОРЦЕЛАН И СТЪКЛО, ТЕКСТИЛ — ИЗКУСТВО И ДИЗАЙН, МЕТАЛ


Източник: НХГ "Димитър Добрович"
Позоваването на източника е задължително.
  

ОТКРИВАНЕ: 19 МАРТ,
ГАЛЕРИЯ „НОВА“ — 13:00
ГАЛЕРИЯ „МАЙ“ — 18:00
  


Центърът за опазване и развитие на традиционните за България приложни изкуства към Националната художествена академия представя пет специалности от Факултета за приложни изкуства и дизайн в Национална художествена академия – „Резба“, „Керамика“, „Текстил – изкуство и дизайн“, „Метал“ и „Дизайн на порцелан и стъкло“.

Обединяващ за тези специалности елемент е пластическата и композиционна проблематика, която авторите в тези области изразяват чрез специфичните естетически качества на всеки материал. Всяка специалност включва множество възможности за приложение, използвайки различни техники в изпълнението на отделните задачи в двете образователни степени на обучение в Академията.

Центърът за опазване и развитие на традиционните за България приложни изкуства към НХА представя две изложби в град Сливен. В галерия „Нова“ посетителите могат да видят учебни задачи и проекти в специалностите, а в галерия „Май“ са разположени дипломни работи на студенти от петте специалности.

 
 
   

Това разнообразие се подчертава от малката пластическа форма до монументалната пластика, от дизайнерско поведение до художествено търсене. Засягат се отделните жанрове – пластика, живопис, графика, както и други, постигани чрез сериграфски, фотографски и компютърни технологии.

Партньори на изложбите са НХГ „Димитър Добрович“ – Сливен и Представителството на Съюза ба българските художници в гр. Сливен


Експониране на наградените и конкурсните творби: октомври 2023 – януари 2024. В журито взеха участие преподавателите от Художествения съвет при НХГ "Димитър Добрович, представители на БНР и на ХГ "Димитър Добрович.







Още снимки от откриването на изложбата в галерия "НОВА" в албума на ИнфоТуризъм - Сливен във Facebook:




Още снимки от откриването на изложбата в галерия "Май" в албума на ИнфоТуризъм - Сливен във Facebook:



 





















































 









Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "НОВА"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени