logo
МАРТ
 
Подкрепете Община Сливен и Крепост Туида в Bulgarian Travel Awards!
Община Сливен и Антична крепост Туида са сред номинираните участници в две от категориите на наградите Bulgarian Travel Awards, а именно: Туристическа община на годината и Туристическа атракция на годината. Подкрепете ни като гласувате!
април 2019  Подготовка за Националния конкурс "Цветен камертон"
И тази година градът под Сините камъни ще бъде домакин на Националния фестивал "Цветен камертон". На работна среща в Общината беше обсъдена организацията и подготовката, свързани с конкурса. Традиционно той ще се проведе в дните около Цветница.
29.03.2019  Театрална постановка "Женско царство"
С новия си спектакъл, вдъхновен от творческия свят на Ст.Л.Костов, театър "Класика" ще изпрати на 29 март 12 театрали, които поемат към Алма Матер. Сцената в читалище "Зора" ще бъде и своеобразна премиера на книгата на Соня Келеведжиева "Пътеки на вярата".   / постановка на театър "Класика"  / 
28.03.2019  Концерт Симфонични акценти
18.30 часа, Зала "Сливен"
Диригент: Бернхард Меби Ссоф - Дания, солист: Десислава Добрева - флейта
/ Концерт на Симфоничен оркестър – Сливен  / 
27.03.2019  Сливенският драматичен с ново лого
В чест на Международния ден на театъра 27 март, Сливенският драматичен театър ще представи своето ново лого. То е изработено от художничката Маргарита Дончева, доктор по изкуствознание и преподавател по рекламна графика в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен.
26.03.2019  Театрална постановка "Вампир" по А. Страшимиров
19.00 часа, ДТ "Стефан Киров"
Режисьор: Маргарита Мачева, участват: Албена Чобанова, Лили Сучева, Лъчезар Кацарски, Биляна Дилкова, Илия Павлевчев и Кънчо Кънев    / гостува Драматичен театър "Никола Й. Вапцаров" - Благоевград" / 
22.03.2019  Фестивал на руската песен и танц в Сливен
18.00 часа, Военен клуб Сливен
Камерният хор на учителите-пенсионери от клуб "Будители" завоюва първо място в XVIII регионален фестивал на руската песен и танц в Сливен.
22.03.2019  Наградиха участниците в конкурса "Водата е за всички"
По повод Световния ден на водата а 22 март в зала "Май" се състоя церемония по награждаване на участниците в конкурса за фотография, плакат или рисунка на тема "Водата е за всички".
21.03.2019  Експериментална работилница по проект "Вариации в синьо" на Музея на текстилната индустрия
Проект "Вариации в синьо" стартира през м.септември 2018г. Основната цел е да се проучат две традиционни текстилни техники – текстилно печатане и багрене индиго и да се предложат варианти за съвременно приложение.
 2019   2018   2017   2016