logo
  НЕ ПРОПУСКАЙТЕ  
<< Фестивали Концерти Театрални спектакли Изложби
Месечен културен афиш Спортни прояви Клубни мероприятия
Други Календар на събитията Изминали събития >>
ТЕКУЩИ И ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
ИЗМИНАЛИ СЪБИТИЯ
 3.07 - 27.07.2017
  "Лято в библиотеката"
11.00 часа, РБ „Сава Доброплодни”
творческа работилница.
 3.07.2017
Летен детски пленер
Под мотото ”Изкуството да се учим и творим заедно” и тази година, в Художествена галерия “Димитър Добрович” в Сливен, ще се проведе летен детски пленер за деца от първи до пети клас.
 1.07.2017  
Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен” организира „Приказно лято 2017" за ученици
Фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” организира „Приказно лято 2017” за ученици I-IV клас. Заниманията ще се провеждат през юли и август от 9 до 16 часа в Арт-работилницата на ул. „Ген. Столипин” 26.
 1.07.2017  
Лятно училище започва в Общностен център-Сливен
Общностен център-Сливен стартира Лятно училище за деца от 5 до 7-годишна възраст. То започва работа от 1 юли. Занятията ще се провеждат от 9 до 13 часа през месеците юли и август.
28.06.2017  
„Открий своето работно място днес“ е мотото на Откритата трудова борса, която беше открита в Сливен
За първи път в Сливен се провежда Открита трудова борса. Събитието беше открито от кмета Стефан Радев. Той подчерта, че по нетрадиционен начин се прави връзка между работодателите и търсещите работа, за да се намерят отговорите на въпроси, свързани с трудовата заетост.
24.06.2017
  Фестивал на науката за деца
ул.Дрин 4 /бившия дом на Дамян Дамянов/, площад Васил Левски офис 11
"Щура лаборатория" кани всички деца на научни работилнички. Под ръководството на опитните инструктори всички участници ще могат да смесват, разтварят и съединяват различни химични реагенти.
19.06.2017 
  С издигане на националното знаме, под звуците на химна на Република България, беше открит младежкият лагер на крепост Туида.
Проявата се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център и е част от сериозната превантивна дейност на Община Сливен в борбата с употребата на наркотици сред подрастващите.
15.06.2017
  Ученици от Хуманитарната гимназия получиха свидетелства за завършено образование в Битовата къща
Учениците от седми клас на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” получиха своите свидетелства за завършено основно образование в един от най-интересните туристически обекти в Сливен - в двора на къща музей "Сливенски Бит XIX-XX век".
15.06.2017
  Изложба „Багрене от природата – традиции и наука”
Изложба „Багрене от природата – традиции и наука” беше открита в Музея на текстилната индустрия в Сливен. Тя представя резултатите от проучвания, изследвания и експерименти по време на дейността на едноименния проект. Експозицията може да се види до края на месец август.
 8.06.2017
  Oбръщение на инж. Ирина Петрова- директор на ДПП "Сините камъни"- Сливен с молба към туристите и любителите на планината
"... Приятели на Природен парк "Сините камъни", искаме с Вас да споделим работата, която извършваме за поддържане и възстановяване на популацията на Червения божур на територията на парка..."
 3.06.2017
  Арменците в Сливен изградиха свой мемориален знак – Хачкар
Арменски каменен кръст – Хачкар беше поставен в Сливен. Кръстът е изработен в Армения от специален камък и пренесен в Сливен. Направен е основно с дарения на арменската общност.
 2.06.2017
  Тридневен национален ученически екофорум започна в Сливен
Национален ученически екофорум "Защити ме, за да те има" започна в Сливен. Той е тридневен и ще продължи до 4 юни. Организатор е Националният ученически екопарламент, а съорганизатори - Община Сливен, Сдружение с нестопанска цел Екопроект, ПП "Сините камъни" и ППМГ "Добри Чинтулов.
 1.06.2017
  Награди за отличените в конкурс, посветен на Васил Левски
На официална церемония в зала „Сливен“ бяха наградени отличените в Националния конкурс по повод 180 години от рождението на Васил Левски. Конкурсът беше организиран от НУ „Васил Левски“, Община Сливен и Регионално управление на образованието, под патронажа на кмета Стефан Радев.
29.05 - 2.06.2017
  ЕВРОБАЗАР
Във връзка с предстоящата Европейска Зелена седмица (Green Week 2017) Организират в град Сливен ще се проведе Европейски базар на местни продукти под мотото «Сливенският продукт – с европейско качество»
27.05.2017
  Уъркшоп "Вапцарска работилница"
На 27.05.2017г. на територията на Крепост "Туида" се проведе уъркшоп "Вапцарска работилница" Домакини на събитието бяха Национален музей на текстилната индустрия и Крепост "Туида", Сливен.
24.05.2017
  Стотици сливналии се включиха в честването за 24 май
Сливен отбеляза 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тържествена церемония се състоя от 11.30 часа, на площад „Хаджи Димитър.
23.05.2017
  Панорама на образованието се провежда в Сливен
Галерия. „Май”
Целта на Панорамата е да подпомогне ориентацията на завършващите  и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии..
22.05.2017
  Община Сливен се присъедини към платформата "iLoveBulgaria"
Това е новият интерактивен гид на България, съвместно с Министерството на туризма, предоставящ информация както за забележителностите на България, така и за специалните предложения на местните фирми..
20.05.2017
  Европейска нощ на музеите и галериите
18.30 часа, пред Стария бряст
Карнавал „Машината на времето“ .Организатори: Регионален исторически музей, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия „Димитър Добрович”, Късноантична и средновековна крепост „Туида“ и Туристически информационен център – Сливен.
11.05.2017
  Областен информационен център - Сливен
организира ховърборд шоу
С атрактивно ховърборд шоу Областен информационен център Сливен постави финал на кампанията „Заедно за Европа“. Много усмивки и приятни емоции съпътстваха празничната проява, организирана със съдействието на Община Сливен.
9.05.2017
  9 май - Ден на Европа
Денят на Европа, честван на 9 май всяка година, е посветен на мира и единството в Европа.
На тази дата се отбелязва годишнината от историческата Декларация на Шуман.
Информационен център «Европа Директно – Сливен» организира събитията посветени на този празник.
10.05.2017
  Честванe 177-та годишнина от рождението на Хаджи Димитър
къщата на Хаджи Димитър, nачало: 12 часа
В Сливен 10 май е обявен за Ден на Хаджи Димитър. Събитието, което общината организира по повод 177 години от неговото рождение, тази година се състоя в родната му къща.
 6.05.2017
  Празник: "На хубав ден Гергьовден"
12.00 часа, край параклиса "Св. Георги" в подножието на "Бармукбаир"
Сдружение "Св. Георги Победоносец" Сливен организира мероприятия, посветени на един от най-хубавите български, християнски празници - Гергьовден. В програмата бяха включени водосвет, курбан, народни песни и хора, стари градски песни.
 5.05.2017
  Документална изложба „Началото и лауреатите” и представяне на новата книга на Георги Йорданов „Притаени мигове“
17.30 часа, зала „Сливен“
Във фоайето на зала „Сливен“, беше открита документална изложба „Началото и лауреатите: 50 години Сливенски огньове, 50 години награда за литература и изкуство „Добри Чинтулов“.
ОЩЕ...   ИЗМИНАЛИ СЪБИТИЯ ( I - IV 2017 г.)
ОЩЕ...   ИЗМИНАЛИ СЪБИТИЯ ( IX - XII 2016 г.)
 
<< >>