10.02.2024  Музикално пътешествие "Амадеус"
Детски спектакъл с музиката на Волфганг Амадеус Моцарт

 
Източник: Сливенски Симфоничен Оркестър
Позоваването на източника е задължително.
  
 
10.00 часа, зала "Сливен"

Диригент: Симон Павлов


Класическата музика е почитана заради своята вечна красота, емоционална дълбочина и интелектуална съдържателност. Освен естетическата ? стойност, многобройни проучвания доказват и положителното ? въздействие върху различни аспекти на човешкото развитие, особено при децата. От подобряване на когнитивните умения, до повишаване на емоционалната интелигентност, влиянието на класическата музика върху най-малките, е както дълбоко, така и многостранно.

Една интересна теория, която хвърля светлина върху ползите от класическата музика, е “Ефектът Моцарт”. Изследването е публикувано от д-р Раушер и нейните колеги в началото на 90-те години на миналия век, и се отнася до подобряване на пространствено-времевите умения за мислене, след слушане на музиката на Моцарт. В допълнение към всички положителни въздействия, класическата музика е свързана и с езиковото развитие при децата. Слуховите модели и структури в композициите, могат да играят роля в подобряването на уменията за езикова обработка.

Тези всеизвестни факти, вдъхновиха Симфоничен Оркестър Сливен да създаде специализирания спектакъл “АМАДЕУС - Музикално пътешествие за деца и родители”, който ще се проведе в Събота 10 Февруари 2024, от 10:00ч. в зала “Сливен”, под диригентството на Симон Павлов. Събитието е подходящо за деца от 4-годишна възраст, и включва музика и увлекателен разказ за живота на един от най-великите композитори на всички времена - Волфганг Амадеус Моцарт.

 

Билетите са в продажба: онлайн в касите на EasyPay
на касата на зала "Сливен" / 10:00-13:00 и 15:00-17:00


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени